Crna kronika 17.03.2017. 10:36. Zadnja izmjena: 17.03.2017. 10:42.

Neoprezno pretrčavali

U Čakovcu i Svetom Jurju u Trnju ozlijeđena djeca

U proteklih nekoliko dana na međimurskim prometnicama dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su stradala djeca - pješaci, javljaju iz Policijske uprave međimurske.

Prva nesreća dogodila se u utorak, 14. ožujka oko 12:30, na Trgu Eugena Kvaternika u Čakovcu. 52-godišnja vozačica Ford Fieste, čakovečkih registarskih oznaka, prednjim dijelom vozila naletjela je na dijete koje je pretrčavalo kolnik pored obilježenog pješačkog prijelaza.

Druga nesreća dogodila se jučer, 16. ožujka oko 15:40 u Svetom Jurju u Trnju. 20-godišnji vozač Opel Corse, čakovečkih registarskih oznaka, prednjim dijelom vozila udario je u dijete-pješaka, koje je također neoprezno pretrčavalo kolnik bez da se prethodno uvjerilo da može priječi na suprotnu stranu na siguran način - kažu u policiji. Nasreću, djeca su se "izvukla" s lakšim tjelesnim ozljedama.

- Skrećemo pažnju svim sudionicima u cestovnom prometu, posebice vozačima motornih vozila da obrate pažnju, posebice na naše najmlađe sudionike u prometu. Djeca ponekad zbog svoje razigranosti, nepažljivo prelaze kolnik. Vozači, kada primijetite djecu u blizini kolnika usporite i uz dodatan oprez upravljajte svojim vozila kako bi tako spriječili prometne nesreća u kojima stradavaju djeca. Roditelje molimo da svoje mališane dodatno upozore kako je prometnica potencijalno opasno mjesto te da svako neoprezno i nepravilno kretanje kolnikom može imati kobne posljedice - kažu u policiji.