Crna kronika 30.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

U Muri nestao Vinko Trstenjak, "brodar" u M. Središću

U ponedjeljak, 21. srpnja, oko 17 sati u valovima Mure nestao je Vinko Trstenjak (62), popularni “brodar” iz Murskog Središća. Vinca, kako su ga odmila zvali, odlučio je zajedno sa svojom partnericom u Muri potražiti osvježenje od neugodnog sparnog vremena toga dana. U vodu je ušao dvjestotinjak metara uzvodno od svoje skele, u predjelu Fusek koji se obično koristi kao kupalište. Nažalost, Mura se još jednom pokazala prejakom i zlokobnom - Trstenjak je uronio u vodu i dva puta iz nje dignuo glavu, ali više nije isplivao niti je nakon toga viđen. 

Na lice mjesta izašli su pripadnici ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja iz stanica Varaždin i Bjelovar te Javne vatrogasne postrojbe Čakovec koji su pregledali šire područje rijeke Mure, ali nestalog Trstenjaka nisu pronašli. 

Potraga je privremeno prekinuta u 22 sata i nastavljena je u utorak, u jutarnjim satima. Potraga za Trstenjakom ili njegovim tijelom nastavljena je na terenu sve do ušća Mure u Dravu, ali do zaključenja ovog broja našeg lista nije dala rezultate.

Izvor: 3092