Crna kronika 29.11.2016. 11:47. Zadnja izmjena: 30.11.2016. 12:16.

Tragičan kraj

U šumi Zeleni kod Macinca pronađeno je tijelo Davorina Štefulja

U šumi Zeleni između Macinca i Badličana u utorak, 29. studenog oko 10,20 sati pronađeno je beživotno tijelo nestalog 15-godišnjaka iz Trnovca Davorina Štefulja. Tijelo je pronašao šetač, upravo u trenucima kad su prema Zeleni iz Nedelišća kretali potražni timovi Gorske službe spašavanja, Policijske uprave međimurske i lokalnih vatrogasaca. Mladić je nestao u subotu, 26. studenog. Viđen je u noći na nedjelju u blizini pruge i SRP Trata u Nedelišću, gdje je repetitor posljednji put i zabilježio signal njegova mobitela koji je potom ugašen.

Tijekom ponedjeljka stizale su razne informacije, da je viđen u Lopatincu, na autobusnom kolodvoru u Čakovcu i drugdje... I u samim trenucima potrage u utorak stigla je dojava kako negdje luta mladić sličan njemu. Nada je tinjala da je mladić još živ i da negdje luta.

No najpouzadanija čvrsta informacija bila je da je posljednji put viđen upravo u šumi Zeleni. GSS je podijelio šumu na sektore te su formirane ekipe koje su krenule na teren upravo u trenucima kad je nesretnog Davorina na sporednom puteljku u blizini glavne ceste, bliže Macincu nego Badličanu, pronašao šetač.

Informaciju o pronalasku potvrdio nam je i Neven Putar, pročelnik HGSS-a Stanica Čakovec, koji je ravnao akcijom iz zapovjednog vozila parkiranog kod MESAP-a u Nedelišću.

- Da, pronađen je mladić za kojim smo tragali i to upravo u trenucima kad smo na to mjesto slali ekipe. Pronašli bismo ga i mi, gotovo smo se susreli tamo s osobom koja ga je pronašla. Sve smo snage namijenili za to područje, jer je tamo posljednji put viđen pješice - kazao nam je Putar.

Iz Policijske uprave međimurske potvrdili su informaciju kako je pronađena osoba nesretni Davorin Štefulj. Bit će provedena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Kako doznajemo sumnja se na samoubojstvo ispijanjem nekog sredstva, no više će se znati nakon obdukcije. Također doznajemo da je mladić ostavio pismo koje se može protumačiti kao oproštajno.