Crna kronika 03.02.2016. 08:03. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Prometne nesreće

U Zagrebačkoj ulici osobno vozilo naletjelo je na pješakinju

U srijedu 3. veljače ujutro, u 5,36 sati, Županijski centar 112 Čakovec je zaprimio dojavu o prometnoj nesreći u Čakovcu u Zagrebačkoj ulici. Osobno vozilo je naletjelo na pješakinju pri čemu je ona ozlijeđena te je zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći Čakovec.

Policijska uprava međimurska pak je izvijestila o nesreći od utorka, 2. veljače, kad je oko 17,35 sati između Brezja i Slakovca teže ozlijeđen 57-godišnji biciklist.

- 31-godišnja vozačica osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, započela je pretjecanje 32-godišnjeg bicikliste, iako prometna traka kojom je obavljala radnju nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti da pretjecanjem ne ugrozi sigurnost prometa vozila iz suprotnog smjera. Zbog toga je prednjim dijelom automobila udarila u bicikl (bez upaljenih prednjih i stražnjih svjetala), a s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 57-godišnji vozač (nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom). Uslijed udara biciklista je pao na kolnik - kažu u policiji.

Prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju.