Crna kronika 08.01.2016. 08:41. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Mladež iz Kotoribe

Vikend prije no što je uboden, ozlijedio je policajca

Kako doznaje list Međimurje, u Kotoribi je 12. prosinca ujutro u 3.20 sati lakše ozlijeđen policajac. Događaj su nam potvrdili u Policijskoj upravi međimurskoj. Izašli su na dojavu o narušavanju javnog reda i mira, unutar i na parkiralištu ugostiteljskog objekta u Ulici Stjepana Radića. 
- Policijski službenici zatekli su 22-godišnjeg mladića kako viče i galami. Nije se želio smiriti niti poći do policijskog vozila. Kad su ga krenuli smjestiti u vozilo približio se 19-godišnji mladić iz njegova društva i policajca povukao za rukav jakne. Jedan je službenik na njemu stoga upotrebio tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. No 22-godišnjak se počeo udaljavati pa ga je drugi policajac spriječio i krenuo sa sredstvima prisile, tj. stavljanjem lisica na leđa. U tom trenutku 19-godišnjak je pokušao udariti policajca nogom te ga je okrznuo po lijevoj sljepoočnici - kažu u policiji. 
Policajcu je natučena lijeva sljepoočnica te će 19-godišnjak biti kazneno prijavljen za prisilu prema službenoj osobi. Kako je iz pouzdanih izvora doznao list Međimurje, riječ je o mladićima iz sukoba na željezničkom kolodvoru u Čakovcu pet dana poslije, 17. prosinca. Stariji je tamo udaren drvenom palicom, dok je mlađi nožem uboden u trbuh.