Crna kronika 21.03.2016. 11:23. Zadnja izmjena: 21.03.2016. 12:43.

Prometne nesreće

Vikend-rekorder je iz Sivice, a ozlijeđen je pijani mladić iz Kotoribe

Tijekom vikenda u Međimurju je zabilježeno jedanaest prometnih nesreća. Na sreću, samo je jedna osoba u njima lakše ozlijeđena, javlja Policijska uprava međimurska.

Kako doznajemo, ozlijeđen je 25-godišnjak iz Kotoribe. U nedjelju, 20. ožujka oko 15 sati vozio se između Kotoribe i Donjeg Vidovca. U desnom zavoju, zbog neprilagođene brzine, sletio je s kolnika. Kako je javio Županijski centar 112 Čakovec, vozilo se prevrnulo na bok. Mladić je natukao glavu i istegnuo vratnu kralježnicu. Bio je pod utjecajem alkohola većim od 1,5 promila u krvi.

Nešto ranije istoga dana, oko podneva, dogodio se težak sudar na raskrižju Nazorove i Kalničke ulice u Čakovcu. Dolazeći od smjera centra 34-godišnja vozačica iz Čakovca skretala je ulijevo, na nadvožnjak, prema Jugu. Oduzela je prednost prolaska 26-godišnjem vozaču automobila njemačkih registarskih oznaka. Udarila je o bok njegova vozila. Automobili su znatno oštećeni, no nitko nije ozlijeđen iako su u njemačkom automobilu bila još tri mladića.

Policija je izvijestila i o "vikend-rekorderu" što se tiče koncentracije alkohola u krvi. U subotu 19. ožujka 46-godišnji muškarac na raskrižju ZAVNOH-a i Mihovljanske ulice naletio je na automobil ispred sebe. Njime je na raskrižju stala 80-godišnja vozačica. Vozač je u krvi imao čak 2,83 promila alkohola, a nije imao ni vozačku, tj. nije obavio izvanredni liječnički pregled. Kako doznajemo, muškarac je iz Sivice, a starica iz Čakovca.