Crna kronika 09.05.2018. 14:46.

Naselje Sitnice

Za nasilnika zatražili zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu nakon pripremnog postupka Općinskom sudu u Čakovcu podnijelo je prijedlog za izricanje kazne maloljetničkog zatvora maloljetniku iz naselja Sitnice, rođenom 2000. godine. Odvjetništvo iznosi da je maloljetnik 6. prosinca 2017. godine dva puta snažno udario policajca u desnu potkoljenicu, pri čemu ga je ozlijedio. Policajci su pozvani kako bi ga uhitili zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

No, to nije sve; 12. siječnja više je puta rukama i nogama udario 38-godišnju majku po glavi i tijelu. Nesretnoj majci u napadu pomahnitalog sina napuknuo je bubnjić desnog uha. Idući dan, u Murskom Središću, ušao je u otključanu (tuđu) Opel Corsu. Vozio se sat vremena te ju je potom ostavio na poljskom putu u Hlapičini. 

Zbog svega, terete ga za kaznena djela napada na službenu osobu, nanošenje teške tjelesne ozljede i neovlaštenu upotrebu tuđe pokretne stvari. Vijeće za mladež Općinskog suda u Varaždinu maloljetniku je produžilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

Budući da je na dan kad je ukradena Corsa u Murskom Središću opljačkana mjenjačnica, upitali smo policiju je li tijekom protekla četiri mjeseca otkriven počinitelj. - Kriminalistička istraživanja su u tijeku, nije podnesena kaznena prijava - ogovorio nam je kratko Nenad Risek, glasnogovornik PU međimurske.