Crna kronika 05.09.2017. 10:20. Zadnja izmjena: 05.09.2017. 10:25.

Bježao policiji

Za pijanim vozačem jurili od Šenkovca do Pleškovca

U ponedjeljak, 4. rujna u 23:35 u Šenkovcu, u Ulici maršala Tita, ophodnja Postaje prometne policije Čakovec je uočila VW Passat na kojem su bile nepripadajuće čakovečke registarske oznake. Pokušali su zaustaviti vozilo, ali je vozač nastavio voziti prema Brezju. Produžio je prema Malom Mihaljevcu te potom stao u Pleškovcu.

- U Pleškovcu je zaustavio vozilo i pokušao pobjeći u čemu su ga uz primjenu sredstava prisile spriječili policijski službenici i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Vozač je uhićen, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.77 promila - izvijestili su iz PU međimurske.

Proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom s područja općine Sveti Juraj na Bregu. Sumnjiče ga za kazneno djelo krivotvorenja isprave te nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Danas će ga dovesti sucu Prekršajnog suda u Čakovcu te će protiv njega podignuti i kaznenu prijavu.