Crna kronika 10.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Zlatarnu i Magmu orobila je ista ekipa

- Povezujemo ova dva događaja, pretpostavljamo da su razbojništva počinile iste osobe. Prema nekim operativnim saznanjima nije riječ o osobama iz Međimurske županije, iako to nije isključeno – izjavio je 

Radovan Gačal iz Policijske uprave međimurske. Komentirao je dva razbojništva koja su se u Čakovcu dogodila u petak oko 19 sati.

 

Prvo su u zlatarnu u Ulici kralja Tomislava, u 18,50 sati, ušla dva muškarca. Zaposlenici su zaprijetili pištoljem i odnijeli razni nakit i novac. - Jedan od počinitelja bi bio visine oko 180 centimetara, obučen u odjeću tamnije boje, a na glavi je nosio crnu kapu, tzv. fantomku – kažu u policiji.

 

 

Dodaju da je druga pljačka, u Ulici Ruđera Boškovića, počinjena u 19.02 sati. Dakle, riječ je o taman dovoljno vremena da se stigne do kraja "Sudske" ulice. Tamo je ušao samo jedan razbojnik, no njegov se opis uvelike poklapa s prethodnim. - Nepoznata muška osoba ušla je u trgovinu te uz prijetnju pištoljem zaposleniku iz kase ukrala novac. Počinitelj bi bio visine oko 180 centimetara, srednje tjelesne građe, obučen u zimsku jaknu tamnije boje, na rukama je nosio rukavice, a na glavi crnu kapu, tzv. fantomku – kažu u međimurskoj policiji te nastavljaju potragu za počiniteljima.

 

Izvor: 3120