Aktualno 22.12.2015. 09:48. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Dodijeljene diplome sudionicima edukacije

Istakni se, osvoji posao

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec s partnerom na projektu Udrugom Zora 21. prosinca 2015. dodijelio je diplome sudionicima 2. ciklusa edukacije Klubova za zapošljavanje Čakovec, Prelog i Mursko Središće, koji su osnovani u sklopu projekta „Istakni se, osvoji posao“. Edukacija se provodila u studenom 2015. i trajala je tri tjedna, po tri dana u tjednu u trajanju od sedam sati, te je bila besplatna za sve sudionike. U drugom ciklusu edukacije sudjelovalo je ukupno 36 nezaposlenih osoba (po 11 sudionika u Klubovima Mursko Središće i Prelog, te 14 sudionika u Klubu Čakovec), s kojima se intenzivno radilo na poboljšanju vještina i kompetencija vezanih uz zapošljavanje. 

Sudionici su u potpunosti pripremljeni za aktivno traženje posla, a kvalitetu edukacije potvrđuje i visok postotak zapošljavanja u vrlo kratkom periodu nakon završetka edukacije. Čak sedmero sudionika 2. ciklusa edukacije pronašlo je posao u roku od 3 tjedna od završetka edukacije (20%). Edukaciju su u kolovozu 2015. u prvom ciklusu prošle 33 osobe od kojih je 13 već pronašlo zaposlenje (40%), a ostali i dalje aktivno traže posao uz podršku voditelja/ica Klubova za zapošljavanje.

TREĆI CIKLUS RADIONICA U VELJAČI

Prijave za treći ciklus radionica Klubova za zapošljavanje bit će otvorene u veljači 2016., a do tada će nezaposlenim osobama na raspolaganju biti individualna savjetovanja s voditeljima Klubova za zapošljavanje . Savjetovanja provode Ana Tomašek (Mursko Središće), Neven Kreslin (Čakovec) i Mihael Ružić (Prelog). U protekla tri mjeseca individualnim je savjetovanjima prisustvovalo ukupno 110 nezaposlenih osoba, te im je pružena potpora u traženju zaposlenja, pregledu otvorenih natječaja, pisanju životopisa, zamolbi i motivacijskih pisama. Za sudionike edukacije u sklopu projekta dosad su održane i 4 tematske radionice (volontiranje, radno pravo i mogućnosti zapošljavanja u inozemstvu, samozapošljavanje, i aktivno upravljanje karijerom), te 1 sastanak s poslodavcem. Slične aktivnosti provodit će se i sljedeće godine s budućim sudionicima edukacije kako bi im se maksimalno pomoglo u procesu pripreme za tržište rada.

Za sve informacije o Klubovima za zapošljavanje nezaposlene se osobe mogu javiti na e-mail voditelja klubova [email protected].