Živa zemlja 18.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

SKUPŠTINA DRUŠTVA HORTUS CROATIAE

Društvo vinara i vinogradara Hortus croatiae održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je prihvaćeno izvješće o radu u prošloj i izglasan program u ovoj godini. Gosti skupštine bili su zamjenici župana Anđelko Horvat i Matija Posavec te načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik. U toj je prilici Posavec ukratko govorio o marketinškim aspektima vinarstva i potrebi izrade turističke strategije u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom.
Načelnik Rebernik rekao je da su rad vinara i programi vinske ceste najprepoznatljiviji, a time i najvažniji, aspekti djelovanja na području Općine. U ovoj godini Hortus croatiae planira realizirati nekoliko stručnih ekskurzija, predavanja i radionica, posjetiti i izlagati na međunarodnim sajmovima. Jednako tako, nastavit će organizaciju degustacija i internog ocjenjivanja određenih sorti, predstavljana međimurske enogastronomije, a u složenije zadatke ubraja se ustroj vinske arhive.
- Na nama je da nastavimo organizirano širiti kvalitetno tržište, razvijati županijsku marku vina pušipel i izradimo kvalitetan promidžbeni materijal. Marketinški moramo obraditi tržište i izraditi marketing plan. Objedinit ćemo godišnje potrebe repromaterijala i zajedno ga nabavljati, pa ćemo ići i u zajedničku nabavu hladnjaka, čaša s ugraviranim logotipom Društva. Naša najveća manifestacija bit će opet Urbanovo, a onda i Martinje - ističe predsjednik Društva Zdravko Dvanajščak.

Izvor: 2864