Živa zemlja 05.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Sljubljivanje Sibona i specijaliteta

Jedan od noviteta na ovogodišnjem Urbanovu bio je jedinstveni međimurski pjenušac – Sibon, proizveden od šipona. Proizvodi ga tvrtka DGA pjenušci d.o.o. iz Banfija iza čijeg se imena kriju dvojica mladih poduzetnika iz donjeg Međimruja - Gordan Horvat i Alen Švenda. U suradnji s Turističkom zajednicom Međimurske županje i čakovečkim studijem Reci da, na Hacijendi Horvatovih u Banfiju, smještenoj na nešto manje od 300 metara nadmorske visine, s očaravajućim pogledom na Sloveniju i Međimurje, 24. svibnja priređen je događaj nazvan – povijesni kulinarski dvoboj. Gordan Horvat predstavljao je izazivača te odmjerio snage s masterchefom Markom Palfijem u pripremi nekoliko jela, ali i njihovom sljubljivanju s pjenušavim vinom – Sibon koje je točio vrstan poznavatelj pjenušaca Alen Švenda. Odabrana publika već je nakon prva dva slijeda iskazala izuzetno pozitivne reakcije, pa se zaključak sam nametnuo – Sibon se uspješno sljubljuje sa svim jelima. Dvoboj je začinio direktor Radio Čakovca Dragutin Molnar Charlie prezentacijom umijeća “miksanja”, ali ovaj put ne glazbe – već koktela.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3032