Živa zemlja 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Završena edukacija peradara i proizvođača jaja

Nedavno je u Pučkom otvorenom učilištu u Čakovcu ravnatelj Mario Zamuda podijelio uvjerenja (s pravom upisa u radnu knjižicu) prvim polaznicima osposobljavanja za zvanje peradara i proizvođača jaja.
Gordana Bajkovec, Jasminka Futivić, Zlatko Guzi, Milenko Holcinger, Branko Kolman, Roman Lebar, Ivan Levačić, Zvonko Levak, Đuro Sabolek i Srećko Moharić prvi su polaznici spomenutog programa na području sjeverozapadne Hrvatske, a program obrazovanja proveli su prof. dr. sc. Zlatko Janječić s Agronomskog fakulteta i dr.sc. Danijela Horvatek - Tomić s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Valerija Čižmak, dipl. ing., iz Poljoprivredne savjetodavne službe Čakovec kao vanjski suradnici Pučkog otvorenog učilišta u Čakovcu.
U POU-u Čakovec upravo su u pripremi slični programi osposobljavanja za poljoprivrednike u zvanjima mljekar-sirar i rukovatelj traktorom s priključnim strojevima, još jedan ciklus osposobljavanja peradara i proizvođača jaja, a uskoro će se održati i tečaj o održivoj uporabi pesticida koji zapravo moraju proći svi poljoprivredni proizvođači u okviru nacionalnog akcijskog plana za postizanje održive uporabe pesticida. (MB)

Izvor: 3051