Pod međimurskim nebom 27.04.2018. 18:20. Zadnja izmjena: 27.04.2018. 18:22.

Svečanost

Dodijeljene su nagrade Zrinski i županijske povelje

Uoči Dana županije u Centru za kulturu Čakovec održana je svečana sjednica Skupštine Međimurske županije. Njome je ujedno obilježena 25. godišnjica osnutka Međimurske županije.

Dodijeljena su najprestižnija županijska priznanja, nagrade Zrinski. Dobitnici su: GKP PRE-KOM iz Preloga, Udruga "Zora" iz Čakovca, akademik Dragutin Feletar iz Donje Dubrave, mr. sc. Zvonko Golub iz Čakovca i Ivica Jurgec iz Strahoninca.

Županijske povelje primili su prvi župan Marijan Ramušćak te Marija Trstenjak iz Murskog Središća, Blaž Jakupak iz Donjeg Vodivca (posthumno), UDVDR Ogranak Donja Dubrava, Božidar Žegarac iz Preloga, Ivan Kriković iz Nedelišća i Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

O Međimurju nekad i danas govorili su župan Matija Posavec i predsjednik Skupštine Mladen Novak. Na svečanost je stigao bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, izaslanik predsjednice države bio je međimurski poduzetnik Đuro Horvat, izaslanik premijera bio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, a izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora bio je preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Tijekom sjednice nastupili su pjevački zborovi "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca i "Josip Vrhovski" iz Nedelišća, operna prvakinja Evelin Novak iz Gornjeg Mihaljevca i glumac Joško Ševo.