Godišnjice i slavlja 06.09.2019. 08:47. Zadnja izmjena: 06.09.2019. 08:50.

Jubilej šenštatskog svetišta u Maloj Subotici

Već deset godina mjesto za utjehu i okrjepu duše

Svetište Kraljice Srca u Maloj Subotici, prvo hrvatsko šenštatsko svetište, svečano je u subotu, 24. kolovoza, proslavilo desetu obljetnicu posvete. Proslava je obilježena brojnim duhovnim događanjima, a središnje misno slavlje predvodio je mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije.
Prije početka misnog slavlja okupljeno mnoštvo vjernika i svećenika, kao domaćin, pozdravio je pater Christoph Horn, dugogodišnji duhovnik Hrvatske šenštatske obitelji te ravnatelj svetišta u Luzernu u Švicarskoj.
U uvodu slavlja, biskup Mrzljak prisjetio se kako je prije deset godina na dan posvećenja padala jaka kiša, poput Božjeg blagoslova, te je dodao kako je svetište u deset godina naraslo, što je vidljivo i izvana po uređenosti, no najvažnije je ono što se događalo u dušama mnogih koji su tu nalazili utjehu i okrjepu za daljnji život.
Tijekom mise, pjevanje je predvodio Dječji zbog Božji prijatelji Župe Uzvišenja svetoga Križa iz Vratišinca, a velikoj proslavi u Maloj Subotici prethodila je trodnevna duhovna obnova koju je predvodio pater Horn.