Najavljujemo 17.03.2016. 13:22. Zadnja izmjena: 17.03.2016. 13:36.

Biciklima međimurskim putevima

Biciklima međimurskim putevima - BIMEP 2016 održava se u nedjelju, 17. travnja

Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i ove godine (11. puta za redom) organizira povodom Dana Međimurske županije, Međunarodnog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje tradicionalnu sportsko-rekreativnu manifestaciju pod nazivom „Biciklima međimurskim putevima - BIMEP 2016“.

BIMEP će se održati u nedjelju, 17. travnja s početkom u 9 sati i trajat će do 18 sati. Start ili početak vožnje moguć je u bilo koje doba u tom vremenu s jednog od 16 punktova. Radi se o tradicionalnoj (održava se već 11 godina počevši od 2006. godine) i međunarodnoj manifestaciji, te jednoj od najmasovnijih biciklističkih manifestacija u Međimurju. Stoga se i ove godine očekuje više od 3.000 sudionika iz Međimurja i okolnih županija i država (u 2015. godini bilo je više od 3.100 biciklista na međimurskim cestama). Organizatori navode kako im je želja da se i ove godine uključi što veći broj stanovnika Međimurske, a i susjednih županija (i država), bez obzira na dob, spol i zanimanje na jednom od 16 punktova.

Kao i prošle, tako će se i ove godine punktovi nalaziti u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu. Prilikom uključivanja u manifestaciju BIMEP, svaki sudionik dobiva prigodnu diplomu s ucrtanom trasom kretanja i to nakon što ispuni prijavnicu s kojom potvrđuje da je suglasan da na vlastitu odgovornost sudjeluje u manifestaciji. Podsjećamo da za djecu, tj. sve osobe mlađe od 16 godina, pristupnicu potpisuje (ili supotpisuje) roditelj. Uključenje na manifestaciju (startnina) naplaćuje se 5,00 kuna. Dolaskom na pojedini punkt svakom sudioniku će se u diplomi utisnuti pečat kao dokaz da je prošao određenu dionicu, tj. da je stigao do određenog punkta.


Svi sudionici BIMEP-a trebaju poštovati odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pogotovo vezano uz poštivanje prometnih pravila i propisa, nošenja reflektirajućih materijala, biciklističkih kaciga (maloljetnici do napunjenih 16 godina života), te paženja na sigurnost sebe i drugih sudionika u prometu. Vožnja bicikla po briježnom dijelu Međimurja (gornje Međimurje) puno opasnija od vožnje po nizinskom dijelu i zahtjeva veću kondicijsku spremnost i koncentraciju. Stoga se mole biciklisti da procjene svoju fizičku spremnost, tj. kondiciju, kako se ne bi zbog umora ili iscrpljenosti ozlijedili (ili nekog drugog).

*I u slučaju lošeg vremena BIMEP se održava, tj. ne odgađa se. Za bilo kakva dodatna pitanja u vezi BIMEP-a posjetite njihovu facebook stranicu.

Izvor: Alan Resman