Najavljujemo 03.12.2018. 11:13. Zadnja izmjena: 03.12.2018. 11:18.

Sveti Martin na Muri

Doživite adventski ugođaj na sjeveru Međimurske županije

Najsjevernija se međimurska općina Sveti Martin na Muri, kao i uvijek, posebno potrudila da adventsko vrijeme učini što zanimljivijim i raznovrsnijim. Toplina će se blagdanskog ozračja širiti tim krajem od 2. prosinca pa do samog Božića i tako uveseljavati velike i male.

Paljenje adventskih svijeća uz topli čaj

Sve adventske nedjelje tradicionalno će obilježiti misa zornica s početkom u 6 sati u Župnoj crkvi Sv. Martina biskupa, nakon koje se svi pozivaju da sa svećenikom Ivanom Hercegom zapale svijeću, simbol najsjajnijeg godišnjeg razdoblja. Prisutne će svake nedjelje ugrijati i podjela besplatnog toplog čaja nakon mise, a ugođaj upotpuniti Župni mješoviti zbor Sveti Martin koji će zapjevati prigodne pjesme.

Krampusi i ostale adventske priče

Sveti Nikola će 5. prosinca u 16 sati darivati djecu po domovima uz prethodnu najavu, u organizaciji Udruge Svetomartinski krampusi, a u nedjelju 9. prosinca održat će se svečana misa povodom blagdana Svetog Nikole s početkom u 10 sati, nakon koje će se održati susret djece sa Svetim Nikolom. 15. prosinca od 18 sati počinje 9. po redu Krampuslauf, tradicionalna i jedinstvena povorka krampusa iz Hrvatske i susjednih zemalja u organizaciji Udruge Svetomartinskih krampusa koja svake godine privlači sve više posjetitelja. Nakon povorke, zabava se seli na Izletište Goričanec uz grupu Casino.

Božićni sajmovi, priredbe i ponoćke

Treće adventske nedjelje 16. prosinca, osim mise zornice, u 17 sati bit će klanjanje. Nakon klanjanja dolazi Betlehemsko svjetlo. U četvrtak 20. prosinca dođite na sajam Učeničke zadruge Tinček, koji će se održavati između Adventskih ispovijedi – jedne u 9 sati, a druge u 17.30 sati. U petak 21. prosinca održat će se božićna priredba u Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri, a na Badnjak od 23.15 do 23.45 sati uživati možete u Župnom zboru mladih koji će pjevati ispred jaslica na Trgu svetog Martina. Na ponoćku možete u crkvu sv. Ane u Hlapičinu u 20 sati ili u ponoć u Župnu crkvu svetog Martina.

Na sam Božić mise će se održati u 7.30 i 10.30 sati u Župnoj crkvi svetog Martina s blagoslovom djece ispred jaslica nakon druge mise te u crkvi svete Ane u Hlapičini od 9 sati. Prije novogodišnjeg dočeka, 31. prosinca u 16 sati svratite na Misu zahvalnicu za kraj godine.

Izvor: Scribo PR