Najavljujemo 08.08.2016. 08:32. Zadnja izmjena: 08.08.2016. 08:35.

Umjetnička platforma Bacači Sjenki

Frooom! filmske radionice u Prelogu za djecu od 9 do 14 godina od 29. kolovoza

Frooom! uplovljava u Prelog zahvaljujući Udruzi mladih EFEKT te će se radionice održavati od 29. kolovoza do 2. rujna. od do 16 sati u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga.

Roditelji, prepustite svoje mališane da pred novu školsku godinu zaplove nemirnim vodama filmske umjetnosti s iskusnom posadom koju čine snimatelji, montažeri, glumci, dramaturzi i psiholozi

Frooom! je namijenjen djeci u dobi od 9 do 14 godina koja se žele dobro zabaviti i u dobrom društvu naučiti sve o filmskoj umjetnosti. S obzirom na to da prvi puta uplovljavamo u Prelog, Vašoj djeci nudimo besplatne, cjelodnevne, početne filmske radionice koje obuhvaćaju pregršt kreativnih i inovativnih obrazovnih sadržaja te topli obrok.

Na Frooom!u se igramo, diskutiramo, radimo na razvoju scenarija, glumimo, učimo o kadrovima, perspektivama i montaži te crtamo i snimamo. Zajedno stvaramo nove gradove i svjetove, otkrivamo filmsku magiju te gledamo filmske klasike namijenjene dječjem uzrastu.

Frooom! nisu samo filmske radionice za djecu; Frooom! uveseljava sve stanovnike Preloga besplatnim filmskim matinejama, za što smo pripremili pretpremijeru animiranog filma Oskarom nagrađivanih francuskih redatelja – Phantom Boy te dokumentarac o najopasnijem pothvatu u povijesti, koji se prati poput najnapetijeg trilera – Čovjek na žici.

Ove matineje su otvorene svim zainteresiranim mamama, tatama, prijateljima, susjedima, psima i mačkama, svim nama dragim osobama, životinjama i pojavama, a održavat će se u utorak, 30. kolovoza i u četvrtak, 1. rujna s početkom u 11 sati.

Svoje buduće filmske meštre možete prijaviti mailom na [email protected]. Potrebno je samo upisati ime, prezime i starost djeteta, ime, prezime i kontakt roditelja te termin željene radionice. Prijavu možete izvršiti i putem web stranice FROOOM!a, a radionice su potpuno besplatne.

Za sva pitanja i / ili prijave nazovite malog od palube 091 5180 111 (Vedran), kapetana Borisa 098 1658 186 ili lokalnog mornara i svima Vam znanog - Marka 099 235 4849.

Frooom! je složeni kreativno - obrazovni program koji multimedijalna umjetnička platforma Bacači Sjenki organiziraju od 2012. godine, unutar kojeg djeca uz pametnu igru i kreativnost otkrivaju što se sve događa prije, za vrijeme i nakon snimanja filma.

FROOOM! se u Prelogu održava zahvaljujući partnerima. To su Clubture, Udruga mladih Efekt, Knjižnica i čitaonica Grada Preloga te Dom kulture Grada Preloga.

Donatori: Grad Prelog, Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Izvor: Udruga mladih Efekt