Najavljujemo 30.12.2015. 09:08. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Obilježavaju 10 godina postojanja

Koncert banda Kula u Metalcu

Band Kula osnovan je prije punih 10 godina, 30. prosinca 2005, a povodom obljetnice, organiziraju veliki hard rock koncert na kojem će im se pridružiti još nekoliko bandova. Koncert počinje oko 20:00 sati u industrial baru Metalac.

Članovi banda većinom su iz okolice Čakovca i Čakovca, to su redom: Bojan Križan (bas), Damir Hodić (bubnjevi), Oliver Novak (gitara), Robert Lisjak (vokal). 

Od samog početka band se našao u hard rock glazbenom žanru te u svojim nastupima intrepretira klasike hard rock žanra, kao što su Led Zeppelin, Van Halen, Jimi Hendrix, te nešto novije bandove - Wolfmother, Jet, The Cult... Iza nas je preko četiristo koncerata, održanih većinom u Hrvatskoj (Boogaloo, Uljanik, Twin Horn, Route 66, Blues club, Time, Hard Place, Rock Club Pula - Zagreb i mnogi drugi) i u Sloveniji (Ptuj, Lendava, Maribor, Ljubljana, Koper) - kazao nam je bubnjar Damir…

Vrlo rado ispričali su nam odakle im ideja za naziv banda. - Čakovec se nekada davno zvao "Čakov toranj" po legendarnom Dimitriju Čaku. Pošto volimo i cijenimo svoj zavičaj, htjeli smo da ime benda asociira na područje u kojem živimo, pa smo umjesto riječi toranj upotrijebili riječ kula, a šahovsko polje na kojem se nalazi kula predstavlja našu hrvatsku šahovnicu. Crtež smo odlučili izraditi u crno bijeloj tehnici i šahovnica je zbog toga crno bijela. Zašto crno bijelo? Te boje naglašavaju vintage karakter i dobru staru rock glazbu. Druga asocijacija našeg zaštitnog znaka je šah, a kula kao šahovska figura ima važnu ulogu u toj igri, a mi želimo imati važnu ulogu u rocku glazbi.

Naš band ima prvenstveno cilj da interpretira i daje što kvalitetniju i istinsku hard rock glazbu. Naše poslanje je da publika iskusi svojevrstan throwback trip na vintage/classic hard rock, ali uz našu osobnu interpretaciju, naglasili su.