Najavljujemo 17.08.2018. 09:09.

Čakovec

Ljetna radionica lutkarstva za učenike u organizaciji Kontrast Teatra

Prvi kazališni kamp Vrtek održat će se u organizaciji Kontrast Teatra, čiji su osnivači akademski glumci i lutkari Čakovčani Matko Buvač i Andro Damiš. Kamp je osmišljen kao spoj edukacije i zabave, a na konferenciji za novinare organizatori su istaknuli da djeci žele približiti lutkarstvo radionicama, konceptom kazališta i sustavom animacije.

Radionice će se odvijati od 20. do 24. kolovoza na adresi Planinarski put bb 1 u Čakovcu. Prva radionica, nazvana Lutkaonica, održavat će se od 9 do 13 sati (od ponedjeljka, 20. do petka 24. kolovoza), a namijenjena je dobnoj skupini od 1. do 4. razreda osnovne škole. Na ovoj radionici će se objasniti pojam lutkarstva, dramske igre, izrade štapnih i ručnih lutaka te stvaranje priča. Druga radionica nosi naziv Igrajmo se basni, predviđena je za učenike od 5. do 8. razreda, a odvijat će se od 16 do 20 sati.

U petak, 24. kolovoza, kamp će biti otvoren za sve posjetitelje, a polaznici radionice predstavit će svoje radove i stečene vještine.

Cijena je (po)visoka: iznosi 300 kuna po polazniku, a ukoliko je prijavljeno više djece iz obitelji, cijena za prvog člana je 300 kn, a za svakog sljedećeg 250 kn.

Izvor: lb