Najavljujemo 07.09.2016. 08:47. Zadnja izmjena: 07.09.2016. 08:59.

Metal Art Isac

Otvorenje izložbe skulptura Siniše Dodleka u preloškom muzeju 12. rujna

U ponedjeljak, 12. rujna u 18 sati u preloškom muzeju Croata Insulanus održava se otvorenje izložbe skulptura Siniše Dodleka iz Belice.

Siniša Dodlek svoj je hobi pretvorio u pravu umjetničku avanturu. Neispravne metalne dijelove, lance, lančanike, lagere, žarulje, zapravo sve što mu dođe pod ruku pretvara u unikatne predmete: životinje, robote, tenkove, motore, likove iz animiranih filmova. Bez skica i nacrta te s raspoloživim materijalima oblikuje skulpture raznih dimenzija koje privlače poglede bez izuzetka. Metalne materijale koji djeluju vrlo čvrsto i hladno pretvara u dražesne oblike poput srca, leptira, likova iz poznatih animiranih filmova Malci i Wall-e.

Robusnija djela imaju obličje robota, motora i tenka, no nisu ništa manje fine obrade i zlaćanoga odsjaja. Želja je autora prikazati da od smeća i otpada mogu nastati zanimljive i lijepe stvari. U radionici Siniše Dodleka od vatrogasnoga aparata nastali su veseli likovi, lančanik je postao mekano srce, metalni komadići vješto su se spojili u vlak… Mnogi su odbačeni predmeti u rukama ovoga autora dobili nova i zanimljiva obličja.