Najavljujemo 14.08.2019. 13:17. Zadnja izmjena: 14.08.2019. 13:24.

Gornja Radgona

Predstavljen 57. međunarodni Sajam AGRA 2019

Sajam AGRA 2019 u Gornjoj Radgoni, Slovenija, koji se održava od 24. do 29. kolovoza jedan je od najznačajnijih međunarodnih poljoprivredno – prehrambenih sajmova u tom djelu Europe. Naglasci su stavljeni na digitalizaciju u poljoprivredi i preradi. Uz tematske stručne skupove biti će prikazani i praktični radovi robota i dronova u tom poslovnom segmentu. 

Međunarodna sajamska izložba prikazati će novosti, vrhunsku tehniku i tehnologiju za poljoprivredu, šumarstvo, prehrambenu industriju kao i za vinogradarstvo i vinarstvo. Za potrebe suvremene proizvodnje i uzgoja prikazati će se oprema, sjemenska roba te sredstva za prehranu i zaštitu bilja i životinja. Posjetitelji će moći uživati u najboljim proizvodima, hrani i vinu. U prvom planu biti će nove generacije poljoprivrednih proizvođača koji će svoje proizvode nuditi na tržnici mladih poljoprivrednika.

AGRA će ove godine pažnju posvetiti i ekološkoj poljoprivredi. Na stručnim izložbama goveda, konja i ostalih životinja, uz atraktivne prezentacije na manježu, na bujnim sajamskim vrtovima i šumsko - parkovnim nasadima prikazati će se spoj najbolje tradicije i suvremene održive prakse.

Dobar osjećaj na sajmu popuniti će ponuda odlične hrane iz naše blizine. Upravo taj segment biti će u glavnoj ulozi na Danu gastronomije na kojem će se najaviti Slovenija kao Europska gastronomska regija 2021.

U tradicionalnoj Agrinoj kuhinji ugledni kuharski majstori svakodnevno će posjetiteljima nuditi kulinarske specijalitete pripremljene iz namirnica koje su bile nagrađene na stručnim ocjenjivanjima kvalitete kao i iz svježeg povrća ubranog na sajamskim vrtovima.

AGRA će širiti poslanstvo suradnje kao temelj zajedničkog uspjeha. Osigurati će plodnost na domaćim i međunarodnim poljima. Dan prije otvorenja sajma održati će se konferencija europskih ministara poljoprivrede u Ptuju, a u subotu će svi ministri biti na sajmu. Popis pozvanih obuhvaća sve ministre država članica EU, država kandidatkinja za članice kao i potencijalnih kandidatkinja.

OSVOJI ULAZNICU

Prema tradiciji, na Agri će biti veselo, ukusno, zabavno i korisno, a u suradnji s Pomurskim sajmom, List Međimurje je za svoje čitatelje osigurao čak 20 ulaznica. Zainteresirani mogu rezervirati svoje mjesto prijavom do 20. kolovoza na mail marketing@medjimurje.hr ili pozivom na broj 040 310 – 823 (svakim danom od 8 do 15 sati).