Najavljujemo 19.09.2019. 15:50. Zadnja izmjena: 19.09.2019. 15:54.

Čakovec

Što nas sve čeka na šestom Sajmu sigurnosti i prevencije?

Ovogodišnji Sajam sigurnosti i prevencije bit će održan u utorak, 24. rujna, na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu. Šesto izdanje ovog sajma koji je jedinstven u Hrvatskoj najavljeno je na konferenciji za medije u prostorijama organizatora - Policijske uprave međimurske, uz potporu Međimurske županije, Grada Čakovca i Ravnateljstva policije. Na sajmu će izlagati brojne službe koje se bave aspektom sigurnosti - od izlagača iz državnih i javnih ustanova, preko udruga i pravnih osoba koje se bave prevencijom, do dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi. Najavljen je i dolazak policijskog helikoptera, atraktivne pokazne vježbe interventnih policajaca, vatrogasaca, gorske službe spašavanja...

- Policijska uprava međimurska nastavlja sa svojim preventivnim aktivnostima upravo zato što su se pokazale iznimno uspješnima. Na sajmu će se predstaviti više od 50 izlagača - pojedinaca i skupina koji imaju štošta za reći i pokazati u aspektu prevencije i sigurnosti - kazao je Ivan Sokač, načelnik PUM-a, dodavši kako je dio sajma i svečana akademija povodom blagdana sv. Mihovila – Dana policije.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Čakovca Mario Medved istaknuo je odličnu suradnju s Policijskom upravom međimurskom te pobrojao niz akcija koje pokreće Vijeće.

- Na posljednjoj sjednici Vijeća jednoglasno je donesen zaključak da ćemo povećati razinu sigurnosti u prometu, prvenstveno zbog naših najmlađih, te ćemo postaviti usporivače prometa u ulicama Josipa Bedekovića i Tomaša Goričanca - kazao je Medved.

Župan Matija Posavec istaknuo je da su od prošlog sajma postignuti pomaci, pritom misleći na povećanje broja policajaca u Međimurju.

- Očekujemo ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića s kojim još jednom želimo porazgovarati o stanju sigurnosti u Međimurju. Od ministra očekujem da imenuje koordinacijsku skupinu na razini nekoliko ministarstava kako bismo mogli implementirati neke od naših ideja i dodatno razgovarati o izazovima stanja sigurnosti - zaključio je župan.

Policijska službenica za prevenciju PU međimurske Marina Matulic Horvat naglasila je kako je ulaz za posjetitelje besplatan te u slučaju kiše kao alternativu navela sportsku dvoranu. Osvrnula se na bogat program od kojeg je istaknula izložbu opreme protueksplozijske službe, radionicu za male forenzičare, "Open Street Day", radionicu za vrtićarce na prometnom poligonu, radionicu "Rizična ponašanja mladih", predstavu, likovnu radionicu "U boji tolerancije" i projekt „Sigurna vozačka dozvola“ namijenjen učenicima srednjih škola.

Sajam sigurnosti i prevencije možete posjetiti od 10 do 16 sati.