Svakodnevica 22.04.2019. 08:11. Zadnja izmjena: 22.04.2019. 08:11.

Gardinovec

Ana Pepelko: Pčele i cvijeće me oslobađaju stresa

Stres i umor nakupljen u odgovornom i napornom poslu državne carine Ana Pepelko (51) eliminira čim zađe na svoje dvorište u Gardinovcu.

Podrazumijeva se, u dvorište koje sa svakim toplijim danom bukne kojom novom cvjetnicom. Cvijeće je uobičajeni hobi međimurskih gazdarica, no Ana ima još jedan, ne hobi, već lijek za umor:

- Imam pčele, pčelarim, to je moj lijek za umor i svaki stres u životu, a koliko god znam povijest moje obitelji na majčinu i na očevu stranu, svi su bili pčelari. I to od vremena kad je Marija Terezija mojim Domašenčarima (otkud sam rodom) ukazom odredila da moraju na okućnici imati košnica s pčelama najmanje koliko imaju i glava krupne stoke! I moji roditelji, Marija i Antun Hruška pčelare cijeli život... A imam i cvijeća i vrt, jer bez toga se i ne može i moju čuvaricu kuće, nejmačku ovčarku Elu. I tačke kupljene kad se gradila kuća, a nisu odavno u "voznom stanju" sam ukrasila cvijećem, kad me netko pita – a kaj, cvjetje imaš f tačkama – znam reći: ove su nam tačke napravile hižu!