Svakodnevica 31.07.2018. 11:59. Zadnja izmjena: 31.07.2018. 11:59.

Međimurci iz Karlovca

Društvo Pinklec u posjetu Međimurju i Porcijunkulovom

Pedesetak članova Zavičajnog društva Međimuraca Karlovačke županije - Pinklec i Matice umirovljenika Karlovačke županije posjetilo je u nedjelju Međimursku županiju. Srdačnu dobrodošlicu u naš kraj poželio im je zamjenik župana Josip Grivec u prostorijama Međimurske županije.

- Karlovačku i Međimursku županiju veže bogato povijesno zajedništvo i kulturna baština koju trebamo njegovati, no posebno nam je drago vidjeti vašu veliku aktivnost i ulaganje u održavanje prijateljstva. Svaki posjet i novi gosti velika su nam radost te sam uvjeren da ćete na kraju ovog dana ponijeti prekrasna sjećanja na Međimurje, rekao je zamjenik Grivec.

Peta je ovo godina za redom kako Društvo Pinklec na čelu s predsjednikom Željkom Tomašićem organizira posjet manifestaciji Porcijunkulovo. Ove godine ponovno su im se pridružili članovi Matice umirovljenika Karlovačke županije, pa ih je tim povodom pozdravila i predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nada Lovrec.

Društvo Pinklec prvo je zavičajno društvo u Karlovačkoj županiji, a od 2012. godine kada su osnovani, brojnim aktivnostima nastoje približiti svoj stari kraj novome. Tijekom godine organiziraju nekoliko izleta i drugih sadržaja za svoje članove, ali i sve Karlovčane, kroz koje upoznaju Međimurje.

Predsjednik Društva Tomašić istaknuo je kako ga iznimno vesele dobri odnosi dva kraja te je zahvalio Županiji na već sada tradicionalnom dočeku.

- Zajedno smo uvijek jači, stoga nam potpora Županije u našem radu mnogo znači, dodao je Tomašić.

Karlovčani, od kojih je polovica rodom iz Međimurja, nakon svečanog prijema krenuli su u razgledavanje grada i na svetu misu, a sljedeća lokacija nakon Porcijunkulovog bio im je Dragoslavec Breg. Iskoristili su priliku i za kupanje u Termama Sveti Martin, a za kraj ih je ugostila Kulturno umjetnička udruga Lipa iz Gornjeg Mihaljevca koja je za njih pripremila poseban program.