Svakodnevica 25.02.2020. 08:07. Zadnja izmjena: 25.02.2020. 08:08.

Zagreb

Druženje zagrebačkih međimuraca i njihovih gostiju i prijatelja na Međimurskoj večerji

Zavičajno društvo Međimurje iz Zagreba jedno je od najaktivnijih zavičajnih društava koje kroz godinu organizira niz aktivnosti i manifestacija kojima se promoviraju međimurske vrijednosti i uspješni pojedinci. Jedna od nezaobilaznih prilika za druženje zagrebačkih međimuraca i njihovih gostiju i prijatelja  je „Međimurska večerja“, koja je ove godine organizirana u zagrebačkom Hotelu Internacional.

Zavičajno društvo Međimurje u Zagrebu uspješno vode mladi Branka Prišlić i Matija Kikelj koji nastavljaju povezivati i okupljati Međimurce svih generacija, a upravo su Međimurska večerja, Međimurski gospodarski forum i Međimursko proščenje središnji događaji koji promoviraju  novu generaciju Međimuraca u Zagrebu i okolici. Snažnu potporu toj ideji daju im i mnogobrojni studenti okupljeni u Udruzi studenata Međimurja koju vodi Lovro Horvat.

Ovogodišnje druženje svojim su dolaskom uveličali Dražen Ladić, glumac Žarko Radić, Filip Hozjak, fotograf Stephan Lupino, poduzetnici Antun Mikec, Srećko Vargek, Bernarda Cecelja, Franjo Sobočan, Zoran Andročec, savjetnik predsjednika HGK Petar Mišević, saborski zastupnik Dražen Srpak, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, načelnik općine Selnica Ervin Vičević, župan Matija Posavec i mnogi drugi….

Predsjednica Branka Prišlić pozdravljajući okupljene istaknula je kako su Međimurci svojim djelovanjem i radom oblikovali gospodarsku sliku Zagreba u kojem mnogi od njih razvijaju vlastite tvrtke, a tradicionalna „večerja“ omogućava im da se bolje povežu te zajednički rade na promicanju vrijednosti Međimuraca i Međimurske županije.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pohvalio je dugogodišnje prijateljstvo s Međimurcima, napomenuvši kako su Grad Zagreb mnogi Međimurci obogatili svojim radom, razvojem ideja i kulturom koju njeguju. „Društvo zagrebačkih Međimuraca svakako se ističe  svojim aktivnostima i doprinosi promicanju tradicijskih vrijednosti. Iskrene čestitke vodstvu.“, rekao je Bandić.

Gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik Dražen Srpak čestitao je na odličnoj organizaciji  koja je iz godine u godinu sve posjećenija, obećavši pomoć grada Mursko Središće radu i projektima Zavičajnog društva, dok je župan Međimurske županije Matija Posavec govorio o brojkama, rezultatima i vrijednostima koje svi međimurski ljudi zajedno ostvaruju na području gospodarstva, obrazovanja, sporta i turizma. „Uz sve izazove s kojima se svakodnevno suočavamo, cilj nam je stvoriti najdostupnije obrazovanje, bolju zdravstvenu skrb, konkurentno gospodarstvo temeljeno na izvozu, kvalitetniju infrastrukturu i inovativnu, kreativnu i dinamičnu županiju u pokretu.“

Program je vodio poznati radijski voditelj Alan Mujezinović.