Svakodnevica 01.04.2017. 13:25. Zadnja izmjena: 01.04.2017. 13:27.

Metss

Dućan u Brezju: Ponedjeljkom svi pitaju je li stiglo Međimurje

- Već znamo što će kupci pitati kad uđu u trgovinu u ponedjeljak poslijepodne. Je li stiglo Međimurje?, ko' iz topa ispalile su Patricija Varga iz Lopatinca i Vlasta Kukovec iz Mačkovca, prodavačice u trgovini METSS u Brezju. Poslovotkinja Vlasta u tamošnjoj poslovnici radi već 10 godina te temeljem svog dugogodišnjeg iskustva svjedoči:

- Prodaja Međimurja uvijek ide. Gotovo uvijek prodamo svih četrdeset primjeraka. Ako se pročuje da je u novinama nešto što se tiče naše općine, ako su u pitanju neke nepravilnosti ili pohvalan članak o našim vrijednim udrugama - kao što je nedavno bio slučaj, novine se rasprodaju u roku dva dana, istaknula je Vlasta, inače i sama vjerna čitateljica.

- Moja obitelj isto čita Međimurje. Najviše me zanimaju vijesti iz našeg mjesta, a supruga i sina sport jer se bave nogometom, dodala je. I u obitelji njezine kolegice Patricije postoji dugogodišnja tradicija čitanja lista Međimurje. - U novinama se pronađe za svakog ponešto. Ja uvijek prvo pročitam horoskop, pogledam kakvo će mi biti zdravlje i nasmijem se uz viceve, objasnila je Patricija.

- Nastala bi zbrka kad bi se nešto promijenilo. A između ostalog, zašto mijenjati ono što je dobro?, zaključile su prodavačice.