Svakodnevica 01.04.2017. 13:47. Zadnja izmjena: 01.04.2017. 13:55.

Traži posao

Karlo Meglić iz Pleškovca: Diploma u džepu, a sjekira u ruci

- Moram nešto raditi da prikratim vrijeme jer posla za mene, nažalost, nema, kiselog osmijeha rekao je dvadesetčetverogodišnji Karlo Meglić kojeg smo zatekli kako cijepa drva u dvorištu obiteljske kuće u Pleškovcu. Novopečeni magistar kemije već tri mjeseca, otkako je završio studij u Zagrebu, intenzivno traži posao u struci, no, bezuspješno.

-Kemija je jedno od najtraženijih zanimanja. Mislio sam da neću imati problema s traženjem posla, ali očito sam se prevario, konstatirao je naš sugovornik kojem ni s diplomom u džepu nije mrsko raditi neki fizički posao i malo se oznojiti.

- Ne bojim se posla. Spreman sam sve raditi. Naravno, volio bih dobiti posao u struci u Međimurju, ali ni preseljenje u Zagreb nije isključeno. Dok se to ne ostvari, diplomu mogu okačiti ovdje na drva. Ne preostaje mi ništa drugo nego održavati instrukcije i raditi oko kuće. Nakon pet godina života u Zagrebu i neprekidnog učenja, dobro dođe malo boravka u prirodi i fizičkog rada, optimistično je zaključio naš sugovornik.