Svakodnevica 03.05.2017. 22:24. Zadnja izmjena: 03.05.2017. 22:24.

Čukovec

Maštovito dvorište kreativne Mirjane Varga

Malo truda i kreativnosti bilo je dovoljno da Mirjana Varga (43) dvorište obiteljske kuće u Čukovcu pretvori u maštoviti svijet zelenila, cvijeća i simpatičnih ukrasa. Travnjak na kojem bi joj pozavidio svaki pošten Englez, bilje koje pažljivo odabire i sadi, te ukrasi koje sama osmišljava i izrađuje - rijetke neće uspjeti zadiviti. - Oduvijek me zanimalo cvijeće, to sam vjerojatno naslijedila od mame, njezin je vrt nekoliko puta bio nagrađivan, kaže glavna kreativka u obitelji.

Od velike su joj pomoći suprug Zdravko (47) i kćer Laura (21), a nešto manje, smije se, i sin Filip (25). - Kad smo gradili garažu ostalo je dosta trupaca. Bilo mi je žao baciti ih, pa sam osmislila i nacrtala, a suprug mi je ispilio različite oblike - gljive, patuljke, žabu, lepire, vjeverice, kaže Mirjana.

- Ona je kreator, a ja samo delam, ona je mozak, ja ruke, potvrđuje suprug Zdravko. Uigrani tandem sam je od starih drvenih paleta izradio i ljuljačku i vrtnu kućicu za alat, kao i nekoliko kućica za ptice koje već nekoliko zima imaju svoje redovne stanare. I tu mašta i vrijedne ruke obitelji Varga neće stati - malo po malo uređuju i kuću koju su dogradili, po istome receptu - malo truda i kreativnosti za ugodniji i šareniji dom.