Svakodnevica 05.04.2017. 23:02. Zadnja izmjena: 05.04.2017. 23:05.

Naše prodavačice

METSS 105, Podbrest: Udarni tekstovi s naslovnice Međimurja komentiraju se već u dućanu

U iščekivanju novoga broja, čitatelji Lista Međimurje svaki ponedjeljak gotovo opsjedaju METSS-ovu prodavaonicu broj 105 u Podbrestu, kažu nam prodavačice Ljubica Bukal, Lidija Bukal i voditeljica poslovnice Jasminka Šket. - Novine obično dođu oko 16:30, ali ljudi već od podneva dolaze u trgovinu i provjeravaju jesu li stigle. Bez novina se u ponedjeljak ne vraćaju kući, a ima i onih koji svoj primjerak nikad nisu kupili u utorak, više vole da su novine "friške ispod peke", govori Ljubica.

Nije rijetkost da tijekom tjedna prodaju svih 50 primjeraka koji stignu u Podbrest, a običaj je i da se već u trgovini komentira sadržaj - naslovi u ponedjeljak, pa u utorak, nakon što se novine detaljno prouče kod kuće, i unutarnje stranice.

- U Podbrestu se Međimurje pročita od prve do zadnje stranice, potvrđuju nam nasmijane prodavačice koje su i same listu vjerne dugi niz godina, i po navici ga listaju - od posljednje stranice. S Ljubicom, Lidijom i Jasminkom radi još i kolegica Jelena Horvat Marodi koja je na dan fotografiranja bila na zamjeni u drugoj prodavaonici.