Svakodnevica 12.02.2017. 09:51.

Naša prodajna mjesta

METSS u Selnici: Kupcima šaljemo SMS poruke da je stiglo Međimurje!

U samom centru Selnice, na adresi Trg bana Jelačića 4, smješteno je prodajno mjesto broj 35 trgovačkog lanca METSS. U prodavonici mješovite robe koja se prostire na više od dvjesto četvornih metara radi šest djelatnica: Nada Jurović iz Donjeg Koncovčaka, Danica Kralj iz Marofa kod Svetog Martina na Muri, Aleksandra Bogdan iz Zebanec Sela, Sanja Šimunković iz Selnice, Marija Mlinarić iz Zebanec Sela i Bojana Peras iz Hlapičine. Vedre i uslužne prodavačice imaju pune ruke posla jer se trgovina nalazi na prometnom mjestu gdje je fluktuacija ljudi jako velika.

-Prodaja, naravno, ovisi i o vremenskim uvjetima, ali tjedno prodamo oko 80 primjeraka lista Međimurje. To je jako puno jer i poslovnica Hrvatske pošte pokraj nas isto drži novine, prepričala je poslovotkinja Danica Kralj. Većina novina proda se već početkom tjedna, u ponedjeljak ili utorak, kada "navale" stalni kupci koji nestrpljivo iščekuju najnovije izdanje lista Međimurje.

-Zna se da je početak tjedna rezerviran za Međimurje. Već znamo tko će među prvima kupiti novine i tko redovito kupuje. Imamo i stalne kupce koje SMS porukom obavještavamo da je stiglo njihovo Međimurje, nasmijano objašnjavaju prodavačice. I same su, kažu, vjerne čitateljice lokalnog tjednika te uvijek na vrijeme osiguraju jedan primjerak za sebe i svoje ukućane.

-Svi čitamo Međimurje. To je nekako postalo normalno i ta se tradicija prenosi s generacije na generaciju, dodala je D. Kralj s kojom su se složile i ostale djelatnice koje sa svojim mušterijama najčešće raspravljaju o lokalnim pričama i novostima o kojima piše list Međimurje.