Svakodnevica 01.01.2018. 04:38. Zadnja izmjena: 01.01.2018. 04:38.

Susreti

Strastveni bubnjar Mario Bukal iz Ivanovca ne odvaja se od udaraljki

Ivanovčanin Mario Bukal prvi je puta za bubnjeve sjeo sa samo pet godina i – oduševio se. Već kao dječačić zaljubio se u ritam, a ubrzo i u glazbu općenito. Počeo je s dječjim bubnjevima, no kako strast nije jenjavala roditelji Sandra i Žarko nabavili su mu i prave bubnjeve. Danas, s 22 godine, Mario je pravi majstor zanata te za bubnjevima dnevno provodi i po nekoliko sati.

- Pustim si muziku s CD-a i pratim pjesmu u ritmu, kaže. Deseci domaćih hitova u malome su mu prstu, no ne dvoji oko toga tko mu je omiljeni pjevač – Mate Mišo Kovač, dok mu je najdraža pjesma Najljepše su oči moje majke. Mario si je uz pomoć obitelji u podrumu obiteljske kuće uredio i posebnu glazbenu sobu. -Bubnjevi su glasan instrument, ali uživamo slušati ga kako svira, s ponosom su nam ispričali Marijevi ukućani te je i za nas, kad smo posjetili obitelj Bukal, mladić priredio pravi mali koncert. Suvereno je vladao udaraljkama, ali usput i pjevao. Nevjerojatno dobrog pamćenja Mario međutim brzinski ne memorira samo omiljene mu stihove već odlično pamti i brojke. 21. veljača, 5 travanj, 30. kolovoz i tako redom još neko vrijeme, ne pogriješivši nijedan, nabrajao je datume rođenja članova svoje obitelji, rodbine, prijatelja. Isto je i s telefonskim brojevima.

GRUNTOVČANI

Mladić iz Ivanovca ima i svoju omiljenu seriju – legendarne Gruntovčane, a u njoj mu je omiljeni lik, naravno, Draš Katalenić – Dudek kojeg obožava oponašati. - Isusek, Isusek kaj bu mi Regica rekla, odmah nam je dokazao. Baka Elizabeta odmah se prisjeća kako su mu za jednu priliku, da u ulozi Dudeka bude što vjerodostojniji u dvorištu postavili stolček i koš s kuruzom. -To je tek bilo pravo veselje, ističe Elizabeta sa smiješkom. Mario voli i društvo. Matej i Stjepan Recek te Ivan Drk, kaže nam, najbolji su mu prijatelji, a zatim je još neko vrijeme nabrajao imena brojnih drugih naposljetku ne zaboravivši ni svog četveronožnog ljubimca – psa Bucka. A na pitanje koje mu je omiljeno jelo, ko iz topa Mario odgovara – ćevapi, dok je na drugome mjestu bakin gulaš.