Svakodnevica 10.02.2016. 08:03. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

U subotu djeca, u nedjelju odrasli

U Kotoribi dvodnevno fašensko ludovanje

Slijedom tradicije dani Fašenka u Kotoribi trajali su dva dana. Sve je počelo u subotu, 6. veljače kada je Društvo Naša djeca Kotoribe okupilo maskiranu djecu. Okupili su se u 15 sati ispred Narodne knjižnice i čitaonice odakle su u povorci krenuli do dvorane STK Kos/Kotoriba gdje je za njih održan maskirni ples uz druženje s krafnima i sokovima. Najbolje maskirani mališani primili su nagrade organizatora.

Organizaciju fašenske manifestacije za odrasle  i ove je godine preuzeo KUD Kotoriba. Formiranje povorke u kojoj su bili predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i puhački orkestar bilo je u Sajmišnoj ulici (kod bivšeg MTČ-a) od 14 sati odakle se krenulo prema centru.

 

Na pozornici (kod PZ Čakovec) je održan program u kojem su se predstavile maske, čitao popularni Kotoripski vrabec, obavila primopredaja ključeva i sudilo Fašenku. Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava krenula je prema dvorani STK Kos/Kotoriba gdje je maske čekala večera i izbor najljepših maski.

 

Za dobar štimung i feštu bio je zadužen glazbeni sastav Pisofkejk, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu bili pozvani i ostali mještani. Općina je financijski popratila manifestaciju i osigurala kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u centru Kotoribe, a oni maskirani su dobili večeru i piće u domu.