Svakodnevica 29.06.2020. 08:27. Zadnja izmjena: 29.06.2020. 08:27.

PU međimurska

U PŠ Novo Selo Rok provedena edukacija iz sigurne vožnje biciklima

Nedavno su se policijski službenici Policijske postaje Čakovec pridružili učenicima četvrtog razreda Područne škole Novo Selo Rok u provođenju aktivnosti preventivno-edukativnog karaktera, usmjerenih na sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu.

Učenicima je na početku druženja održano kratko predavanje o sigurnom i odgovornom ponašanju u prometu, a posebna pozornost posvećena je propisnoj i sigurnoj vožnji biciklima. Nakon predavanja, opremljeni potrebnom zaštitnom opremom (zaštitne kacige i reflektirajuće kabanice), učenici su u pratnji njihovih učitelja i policijskih službenika krenuli u edukativnu vožnju lokalnim prometnicama. Vožnja je započela ulicama Novog Sela Rok, pa kroz Krištanovec natrag do škole. Naravno, tijekom vožnje policijski službenici upozoravali su "četvrtaše" na sve potencijalne opasnosti koje vrebaju na prometnicama.

Ovom preventivno-edukativnom akcijom željelo se potaknuti učenike na veću tjelesnu aktivnost, timski rad te na odgovorno i sigurno ponašanje u cestovnom prometu.
Na samom kraju druženja, učenici su se s velikim oduševljenjem fotografirali u društvu policijskih službenika, a posebno su dragocjene bile fotografije sa službenim policijskim biciklima.