Svakodnevica 10.08.2016. 09:57. Zadnja izmjena: 10.08.2016. 10:17.

Seoske igre Štrigovskih noći

Uz "olimpijsku" disciplinu gemištijade dočekali zoru i kraj manifestacije

Tradicionalno, događanja dana i noći kulture, turizma, sporta i zabave općine Štrigova završila su seoskim igrama na kojima se ekipe natječu u pomalo čudnim sportovima. Već gotovo trideset godina organizatori seoskim igrama nastoje zabaviti okupljene, ali i mladima prikazati kako je izgledala mladost nešto starijih generacija. Bila su to vremena u kojima je bez previše pomagala trebalo osmisliti igre u kojima su sudjelovali cijeli kvartovi.

Ove godine mnogobrojni posjetitelji navijali su za tri ekipe koje su snage odmjerile u četiri discipline. Sudionici natjecanja morali su u tačkama odvoziti štrigovsku alku, šeflom zavezanom oko struka progurati kutiju šibica do cilja, zubima iz posude s vodom vaditi jabuke i na kraju sve to zalijati metrom gemišta.

Upravo je sama završnica, gemištijada, ekipama bila najslabija točka. Usprkos dugom stažu u uživanju u vinskoj kapljici, ekipe se baš nisu iskazale u brzini ispijanja šesnaest mrzlih gemišta. Pobjedu je zasluženo odnijela ekipa Jack bar, drugo mjesto pripalo je ekipi Železna Gora, a treće općinskoj ekipi Mlade snage.