Veliki odmor 11.01.2018. 13:27. Zadnja izmjena: 11.01.2018. 13:28.

Ispit zrelosti

EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA ČAKOVEC, 3. T Vesele se danima maturantskog ludila

Jedan veliki složan razred dobije se kad se pomiješa pet snaga (momaka) i 19 umova (djevojaka), kažu budući prodavači, učenici 3. T razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Zajedno su pune tri godine i od stranca su postali nerazdvojni prijatelji, pomagači na testovima i odlični suputnici za vrijeme izlazaka. Iako im organizacija nije jača strana, brzo se dogovore kada kod profesora treba odgoditi test ili ispitivanje, a kod njih na satu često se čuje i „bistar” odgovor na neko pitanje profesora jer svi oni vole se šaliti. Kod svakog učenika u razredu može se naći nešto prepoznatljivo.

Danijela Ignac uvijek se pobrine da prva odgovori na pitanje profesora iako pitanje ni ne sasluša, ali njeno: - Ups, slučajno!, sve to popravi. Za Paulinu Balog njeni razredni kolege kažu da je pogriješila zanimanje jer svaki odmor svima iz razreda slaže izvrsne frizure, a isto misle i za Dijanu Ignac koja sve cure iz razreda, a i sebe, predivno našminka. Leonarda Bogdan voli s razrednicom raspravljati o tome zašto nastavnici ne nose papuče u školu kao i učenici, Viktoriju Malekoci sve može nasmijati, čak i ako profesor upali svijetlo, dok se Luciju Bajrektarević često može zateći kako sjedi u kutu i razmišlja o ljubavi. Osim toga, Lucija ima puno talenata te odlično glumi i pjeva. Filip Kolar i Adrijan Radiković „gospodari“ su zadnje klupe gdje igraju igrice i tu i tamo padnu sa stolice, a Natalija Rudnički tekačima se pridružila u drugom razredu te je mnogi hvale jer nijednom nije izostala s nastave. Među njima je i Mateja Dodlek, svima draga prijateljica i uvijek nasmijana, šahom se bavi Martina Heric dok je Nini Klobučarić politika jača strana i redovito gleda dnevnik samo da bi zaradila peticu. U njihovim klupama još je i Simona Balog koja odlično pleše, Iva Hrustek kojoj je jedini problem slomljeni nokat i Alen Oršuš koji zna dobre trikove s kartama. Hrvoje Varga jedini je u razredu sve razrede prošao s odličnim uspjehom, Veronika Vrtarić odlično priča njemački te je bila i na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, Jelena Kočila se uvijek upleće u razgovor bio on dobar ili loš, a sve što god se dogodilo mora snimiti ili poslikati. Mario Ignac kad nešto ne zna pobjegne s nastave, a najbolji mu ide tjelesni, Lucija Kamenić svake godina pokušava biti uzorna učenica, ali ne ide joj najbolje od ruke dok je njihova Tena Grahovec najbolja u stručnim predmetima i u izradi plakata. Karolina Igrec, najmanja i najsitnija članica 3.T razreda, sve nasmijava svojim forama.

Najdraža im je nastavnica Antonija Šarec Grabar. - Kad bi joj se netko žalio da je 3. T najgori razred, ona nas je uvijek tješila svojom rečenicom: Imala sam ja i gorih u školi, kažu predstavnici 3. T razreda. U tri godine, tri različite razrednice, puno učenja, muke, uloženog truda za koji učenici kažu da se ipak isplatio. Sada su pri kraju, pred njima je još pet mjeseci nastave i maturantski dani kojima se jako vesele. Odjela se polako spremaju, no za sada ne žele otkriti u što će biti odjeveni kao maturanti.

Njihov razred čine: Lucija Bajrektarević, Dunja Balog, Paulina Balog, Simona Balog, Leonarda Bogdan, Mateja Dodlek, Tena Grahovec, Martina Heric, Iva Hrustek, Danijela Ignac, Dijana Ignac, Mario Ignac, Karolina Igrec, Lucija Kamenić, Nina Klobučarić, Jelena Kočila, Filip Kolar, Viktorija Malekoci, Alen Oršuš, Adrijan Radikovic, Jelena Rasanec, Natalija Rudnički, Ivana Srša, Hrvoje Varga i Veronika Vrtarić. Zajednička fotografija s kraja drugog razreda

NAŠA RAZREDNICA

I kad završe svoje školovanje u Ekonomskoj i trgovačkoj školi neće zaboraviti svoju prvu razrednicu Valentinu Perčić Štefok i njeno stišavanje iz prvog razreda: - 1.T glasniji ste nego kad nikog nema u učionici! Poslije nje, razrednica je tekačima bila Željka Podgorelec. Za nju učenici kažu da je uvijek brinula o njima, branila ih kada je to bilo potrebno te su joj na tome od srca zahvalni. U tri su godine promijenili čak tri razrednice, a danas je 3.T razredu razrednica Jagoda Murković koja u Ekonomskoj i trgovačkoj školi predaje matematiku. Povremeno je naljute neriješenim izostancima, ali i to se uvijek na kraju riješi. Jako se razveseli i srce joj je ispunjeno ponosom kad neki profesor njezin 3.T pohvali, a u svim se situacijama bori za dobro svojih dragih učenika.Razrednica 3.T Jagoda Murković

PO ČEMU SU DRUGAČIJI

Tri godine srednjoškolskog obrazovanja obilježila su im brojna druženja u čakovečkom parku, i prije i poslije nastave, a zbog uzornog ponašanja nemaju straha to skrivati. Rado sjednu na klupice dok moraju duže čekati autobus i popričaju o tome što je tog dana bilo u školi ili se dogovaraju kamo će izaći za vikend. Malo manje su uzorni što se tiče nošenja papuča u školu pa često razljute spremačicu jer su u patikama, a ni tjelesni im nikad nije bio jača strana jer se mnogo puta dogodi da nemaju opremu. S druge strane, rado se hvale i naglašavaju kako nikada neće zaboraviti zadnji test iz školskog predmeta Poznavanje robe iz kojeg su svi dobili petice.

TOP 5 DOMAĆIH

1.Đurđevdan - Bijelo Dugme

2.Šudra vozim, šudra bode - Mustač bend 

3.Deca, moja deca - Teta Liza

4.Ono nešto naše - Željko Bebek

5.Ja po kafanama - Željko Bebek

TOP 5 STRANIH

1.More than you know - Axwell Ingrosso

2.I still belive In your eyes - Trance

3.Mi gente - J. Balvin willi Williams

4.See you again - Wiz Khalifa

5.We are in heaven - Do