Veliki odmor 07.10.2019. 21:13. Zadnja izmjena: 07.10.2019. 21:24.

Poštanska marka

Ime Helene Marčec obići će Hrvatsku i svijet

Ime desetogodišnje Palovčanke Helene Marčec, učenice Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica, krenulo je nedavno u obilazak Hrvatske i svijeta. Naime, upravo je Helenin rad pobijedio na natječaju Hrvatske pošte Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu, te krasi prigodnu poštansku marku s temom sportom do zdravlja.

Natječajem koji se organizira od 2007. godine nastoje se promovirati poštanske marke i djeci približiti njihov smisao, značenje i funkcija, a u ovogodišnjoj konkurenciji čak 564 radova iz 120 škola, upravo je Helenin doživljaj sportskih aktivnosti odabran da krasi cijelu nakladu od sto tisuća primjeraka

Marka je u opticaj puštena u srijedu, 18. rujna, a tog je dana za Helenu u njezinoj školi održana i svečanost uručenja, na kojoj je nastupio njezin 4. A razred, a od predstavnika Hrvatske pošte Ive Aščića primila je vrijednu nagradu - računalo i pisač. I svi Helenini razredni kolege primili su prigodne poklone, dok je učiteljici i mentorici Ljiljani Rinkovec uručena zbirka maraka iz 2018. godine. Vrijedi istaknuti kako je, osim Heleninog rada koji je proglašen najboljim, još sedam radova učenika malosubotičke Škole ušlo u uži izbor 30 najboljih radova.