Veliki odmor 22.04.2017. 08:52. Zadnja izmjena: 22.04.2017. 08:57.

Zelena čistka

Obilježen Dan planeta Zemlje u matičnom objektu Dječjeg vrtića Cipelica

Cilj „Zelene čistke - jedan dan za čisti okoliš“ je podići svijest građana Hrvatske, posebice mladih, o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te važnosti očuvanja okoliša. Djeca i mladi su budući nosioci društva te ih treba motivirati da preuzmu inicijativu i brigu za okoliš jer je ista presudna za kvalitetan i zdrav život.

Dan planeta Zemlje obilježen je u petak, 21. u matičnom objektu Dječjeg vrtića Cipelica radnom akcijom čišćenja dvorišta igrališta. Vrijedna djeca svih jasličkih i vrtićkih skupina i njihove odgojiteljice, medicinske sestre te stručni tim pokupili su staro lišće i grančice koje su ovih dana otpale zbog loših vremenskih uvjeta i sakupili smeće koje je vjetar donio u vrtićko dvorište, u zajedničkom cilju za bolju i zeleniju budućnost. Sudjelovanje najmlađih u akcijama čišćenja od iznimne je važnosti jer su oni budući naraštaji koje treba osnažiti za aktivan doprinos očuvanju okoliša kroz pravilno odvajanje i odlaganje otpada, čime postaju pozitivan primjer svojim vršnjacima te podižu svijest o očuvanju okoliša.

Tijekom idućeg tjedna u područnim odjelima „Pirgo“, „Zvjezdice“, „Mrav“ i „Vjeverica“ i matičnom objektu „Cipelica“ planirane su zajedničke radne akcije uređenja dvorišta vrtića (zajedničko čišćenje i bojanje igrala, klupica, povišenih vrtićkih gredica, dovoz zemlje kako bi se poravnali zemljani dijelovi igrališta, uređenje pješčanika, postavljanje klupica). Ovim putem pozivaju se svi volonteri - roditelji djece polaznika, njihova braću i sestre te djedove i bake da se pridruže u akciji uređenja igrališta.