Veliki odmor 02.12.2017. 10:39. Zadnja izmjena: 02.12.2017. 10:40.

Čakovec

Osvrt učenice Ekonomske i trgovačke škole Ande Pintarić na 23. Jazz Fair festival

U četvrtak, 23. studenog učenici Ekonomske i trgovačke škole imali su priliku uživati na prvoj večeri Jazz Fair festivala. Koncert je održan u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 20 sati.

Iako je u isto vrijeme u Čakovcu bilo čak tri festivala - "MEF", "Lijepom našom" i "Jazz Fair", na koncert je došlo 550 ljudi. Ovo je bilo 23. Jazz Fair festival, a prepuna dvorana Centra uživala je u odličnoj glazbi Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije uz vodstvo dirigenta, Andreasa Marinella. Oduševljenje publike osobito je izazvala izvedba poznate međimurske skladbe "Vehni, vehni fijolica" koju je obradio trombonist Luka Žužić. Vrhunac večeri dogodio se kada se na scenu popeo Massimo Savić. Iako inače ne pjeva jazz, zajedno s orkestrom izveli su pjesme Franka Sinatre. Iznimno su me oduševile pjesme: " Fly me to the moon" i " I' ve got you under my skin".

Lijepo je vidjeti da ljudi i danas znaju prepoznati dobru i vrijednu glazbu te da cijene jazz koji je oduvijek imao ulogu promicanja kulture u društvu. Drago mi je što sam bila dio te večeri i uživala u glazbi vrhunskih glazbenika i izvođača.

Izvor: Anda Pintarić, 3.g