Veliki odmor 21.11.2018. 11:31. Zadnja izmjena: 21.11.2018. 11:36.

Petak, 16. studenog

Projekt Deca, moja deca Osnovne škole Donja Dubrava

U petak, 16. studenoga u čast Elizabete Toplek - Tete Lize učenici i djelatnici Osnovne škole Donja Dubrava održali su projekt Deca, moja deca.

- Ona nažalost više nije s nama, ali pjesma koju je s velikim veseljem uvijek pjevala i prenosila i van granica Lijepe Naše ostala nam je svima kao baština koju trebamo njegovati i ponosno čuvati od zaborava, njihova je zajednička poruka.

Projekt Deca moja deca je pokrenut s ciljem očuvanja izuzetnog glazbenog nasljeđa koje je Donjoj Dubravi i široj zajednici ostavila Teta Liza jer međimurska je pjesma dragocjeni biser koji je nužno sačuvati za nadolazeće generacije. Ovaj je susret bio završna svečanost školskog projekta koji se sastojao u provođenju literarnog, likovnog i glazbenog natječaja u kojem su sudjelovali svi učenici škole. Najuspješniji likovni i literarni radovi bili su izloženi u dvorani, a sudionici glazbenog natječaja, predstavili su se na pozornici pod svjetlima reflektora pred punom dvoranom na prirebi dan poslije koju je organiziralo KUD Seljačka sloga Donja Dubrava pod istim nazivom.

Zara Horvat, učenica 1.a razreda, bila je najuspješnija u interpretaciji međimurske popevke i idućeg je dana nastupila na Memorijalu u čas teti Lizi.