Veliki odmor 09.01.2018. 14:23. Zadnja izmjena: 09.01.2018. 14:23.

Ispit uzrelosti

Tehnička škola Čakovec, 4.MT: Mehatroničari spremni za posao

Smjer tehničar za mehatroniku su prije tri i pol godine odabrali učenici 4.mt razreda Tehničke škole Čakovec. 18 ih je u razredu i svi si međusobno pomažu u školi, ali i izvan nje. Slobodno vrijeme često provode zajedno baveći se sportskim aktivnostima, učenjem i rješavanjem školskih obaveza, a ono što najbolje opisuje razred kao cjelinu su sloga, čvrsto prijateljstvo i smisao za humor. Zanimanje za koje se školuju uključuju oblikovanje, izrađivanje, ugrađivanje te održavanje strojarskih, elektrotehničkih i elektroničkih dijelova sustava. U njihovom nastavnom planu i programu jako je puno stručnih predmeta, a oni opći, iako ih je manje, jednako su važni za obavljanje njihove struke. Učenici su zahvalni svim nastavnicima koji su ih od samog početka učili i pripremali da budu što bolji stručnjaci u zanimanju kojeg su odabrali te vjeruju da su već sada, par mjeseci prije kraja srednjoškolskog obrazovanja, spremni raditi posao u svojoj struci.

Vrlo dobar opći uspjeh prosječna je ocjena razrednog odjela, a posebno ističu Karla Klobučarića koji je 3. razred prošao s odličnim uspjehom. Svaki školski predmet učenicima 4.mt razreda na neki je način drag i poseban, ali najdraži su im ipak tjelesna i zdravstvena kultura i matematika. Na maturalnom su bili u Španjolskoj u lipnju ove godine. Vidjeli su mnoge kulturne znamenitosti i druge zanimljivosti te države, a posjetili su i Italiju i Francusku. Noći su koristili za izlaske, a dane za odlazak na plažu. Kažu da su na tom putu postali još bolji prijatelji i da bi mogli sve ponoviti i na kraju ove nastavne godine. Razred 4.mt čine: Luka Bistrović, Karlo Cemerika, Damir Horvat, Dominik Horvat, Mihael Ilijaš, Mihael Hrešć, Karlo Janković, Karlo Klobučarić, Izidor Kolarić, Nikola Kutnjak, Marko Levačić , Gabrijel Mesarić, Sven Mandlin, David Novak, Denis Novak, Josip Sokač, Luka Škvorc i Jan Vadlja.

 Maturanti 4.mt Tehničke škole Čakovec
RAZREDNIK

Magisatar kineziologije u edukaciji je Ivan Fučko, razrednik 4.mt razreda i nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Tehničkoj školi Čakovec. Zadovoljan je vrijednim radom i ponašanjem svojega razreda te kaže da su generacija koju će dugo pamtiti po ugodnoj radnoj atmosferi i smislu za humor. Učenici kažu da je njihov razrednik često strog, ali i pravedan prema svakome, što oni jako cijene. Ne voli nerad i neizvršavanje školskih obaveza.
 

PO ČEMU SU DRUGAČIJI

U sklopu projekta 800 koraka za učiniti svijet boljim 4. mt posjetio je Međimursku udrugu za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID. Donacijom bojica, flomastera, papira, tempera, vodenih bojica, kistova i drugog potrošnog materijala pomogli su djeci s poteškoćama u razvoju i olakšali rad toj udruzi. Posjet MURID-u, kažu učenici i njihov razrednik Ivan Fučko, ostao im je u posebno lijepom sjećanju. 
Uz to, učenike 4.mt obilježilo je sudjelovanje na raznim sportskim školskim natjecanjima u kojima redovito postižu zapažene rezultate, a osvojili su i prva mjesta u krosu i nogometu na županijskim natjecanjima.

TOP 5 DOMAĆIH:

1.Đurđevdan - Bijelo Dugme
2.Chukkica - Buntai
3.Svijet Glamura - Hladno Pivo
4.Prijatelji - Thompson
5.Put ka sreći - Goran Bare i Plaćenici

TOP 5 STRANIH:

1.P.I.M.P. - 50 Cent
2.All eyez on me - 2Pac
3.Hella Hoes - A$AP Mob
4.Im in love with the COCO - Hitimpulse
5.Something just like that - The Chainsmokers