Biciklizam 03.09.2016. 10:54. Zadnja izmjena: 03.09.2016. 11:12.

Organizator BK Puls Čakovec

Biciklističko - rekreativna utrka Eko centar Međimurska tura u nedjelju, 4. rujna

U organizaciji BK Puls Čakovec i pod pokroviteljstvom Eko Centra Šenkovec, četvrtu godinu zaredom u nedjelju, 4. rujna održava se biciklističko rekreativna utrka Eko centar Međimurska TURA.

Okupljanje je na istom mjestu kao i prošle godine - u Šenkovcu ispred Eko centra. Podjela brojeva i prijave su od 8 do 9.30 sati dok utrka počinje u 10 sati (predprijave u dućanu Bike Point Radotić, Čakovec).

Za razliku od prijašnjih godina, druženje nakon odvoženih trasa odvijat će se u sklopu Eko centra u Šenkovcu. Svi natjecatelji se prema predviđenoj trasi vraćaju na mjesto starta. Ove godine dostupne su dvije trase:

1. Natjecateljska ruta: 14,5 km - trasa koja se vozila i dosad od Šenkovca preko Lopatinca i Prekope sa skretanjem lijevo prije Železne Gore pa prema Vugrišincu.

2. Obiteljska ruta: 24 km - u Brezju se odvaja i vozi preko Slakovca, Dunjkovca, Pretetinca do Črečana i natrag preko Ksajpe u Šenkovec.

Startnina iznosi 30 kuna (na sam dan utrke 50 kuna) pri čemu se pretprijave zaprimaju do 3. rujna u 19 sati. Startninu plaćaju sudionici stariji od 12 godina, a ona uključuje i topli obrok.

Trase nisu zatvorene za promet (osim dionice na natjecateljskoj trasi od Brezja do Mohokosa koju će zbog radova na cesti za vrijeme utrke regulirati policija u suradnji sa redarima na svim skretanjima), tako da svi sudionici voze na vlastitu odgovornost uz nužno pridržavanje prometnih pravila.

Savjetuje se prikladno odijevanje te da ponesete biciklističku kacigu i rukavice.

Izvor: BK Puls Čakovec