Biciklizam 08.04.2016. 10:48. Zadnja izmjena: 09.04.2016. 09:12.

Biciklima međimurskim putevima

Popularna sportsko-rekreativna manifestacija "BIMEP 2016." u nedjelju, 17. travnja

U organizaciji Međimurske županije i Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve" i ove će, kao i proteklih 10 godina, u nedjelju, 17. travnja biti održana sportsko-rekreacijska manifestacija „BIMEP 2016" – Biciklima međimurskim putevima.

Početak će biti u 9 sati na nizu punktova – u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu.

Uključenje u manifestaciju naplaćuje se 5 kuna, a dolaskom na pojedini punkt svakom sudioniku će se u diplomi utisnuti pečat kao dokaz da je prošao određenu dionicu. Na diplomi će biti ucrtana i trasa kojom se može voziti i u kojim mjestima će se nalaziti punktovi.

Najduža staza, ukupne dužine od oko 150 kilometara bit će kružna i obići će gotovo sva veća mjesta u Međimurju. Biciklisti naravno mogu proći i kraće udaljenosti po vlastitom odabiru. Na diplomi će se nalaziti i brojevi telefona na koji se mogu dobiti sve potrebne informacije i zatražiti pomoć - zbog kvara na biciklu ili zbog eventualne nezgode, a na svim punktovima bit će osigurano i osvježenje.

Organizator će osigurati dežurstvo hitne medicinske pomoći, dok će nesmetanu vožnju biciklom osiguravati Policijska uprava međimurska. Recimo i da prijavnice za sudionike mlađe od 18 godina moraju ispuniti njihovi roditelji.