Odbojka 16.05.2017. 22:14. Zadnja izmjena: 16.05.2017. 22:18.

Odbojka

Državno prvenstvo za mlađe kadete i finale Kupa Međimurja za odbojkašice seniorke

FINALE KUPA MEĐIMURJA ZA ŽENE: Pehar Kaštelankama

U subotu je pred dobro popunjenim tribinama osnovne škole u Štrigovi održana završnica Kupa Međimurja za seniorke. Prvo je odigrana utakmica za treće mjesto gdje su se sastali Centrometal i Čakovec. Utakmicu su bolje otvorile igračice Centrometala i povele 14:8. Kasnije su tu prednost uspjele sačuvati za konačnih 25:21. No u drugom setu potpuna dominacija iskusnih Čakovčanki koje su sa 25:12 poravnale na 1:1. U trećem setu vodio je Čakovec 11:9. U nastavku seta mlade igračice Centrometala su znatno bolje i sa 25:19 opet dolaze do prednosti. Slično je bilo i četvrti set. Čakovec je poveo 9:8, ali tada Centrometal na servis Borne Bakse radi seriju od devet uzastopnih poena i tu je utakmica odlučena. Završilo je 25:16 za konačnih 3:1 za Centrometal.

U finalnoj utakmici sastali su se domaća Štrigova i Kaštel iz Pribislavca. Favorizirane Kaštelanke krenule su odlučno u utakmicu i na tehničkom odmoru vodile 12:6. Do kraja seta bez problema su održavale prednost za krajnjih 25:17. No u drugom setu mnogo bolje je krenula Štrigova i povela 7:1. Prednost su održavale i ušle u završnicu sa 19:14. Kaštel je to stigao, ali potom opet bolje odigravaju domaće igračice i dolaze do dvije set lopte kod 24:22. Nisu to iskoristile, kao niti treću kod 25:24, na kraju set sa 28:26 ide Kaštelankama. To kao da je slomilo domaće igračice koje više nisu konkurentne u trećem setu. U jednom trenutku je bilo deset poena prednosti za Pribislavčanke, završilo je sa pristojnih 25:20. Na kraju natjecanja Danijela Prprović, članica Izvršnog odbora županijskog odbojkaškog saveza podijelila je pehare za prve tri ekipe.

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETE: Nedostajao set do polufinala

Mladi odbojkašI Centrometala od petka do nedjelje nastupali su na završnici državnog prvenstva u Rovinju. Nastupilo je deset momčadi podijeljenih u dvije skupine po pet ekipa. Prije samog natjecanja Centrometalovci su imali velikih peh jer je dan uoči prvenstva jedan od ključnih igrača Leon Vugrinec slomio prst i nije mogao igrati. U prvoj utakmici pobjedili su momčad Zadra s 2:0. Po setovima je bilo 25:20 i 25:22. U drugom susretu igrali su protiv Grobničana iz Čavli. Odlično su krenuli u susret i prvi set dobili 25:19. Drugi set su gubili, no velikom serijom uspjeli su izjednačiti na 22:22. Ipak ova završnica ide Primorcima. U trećem setu Centrometal nije mogao računati na Marodija zbog lakše ozljede, te su taj set izgubili lagano sa 15:7. Ipak osvojili su jedan bod. U subotu su prvo očekivano poraženi od favorizirane zagrebačke Mladosti, no slijedio je ključni susret sa Siskom. Pobjednik tog susreta ulazio je u polufinale.

Centrometal je krenuo odlično i dobio prvi set sa 25:14. Tada su stali, Sisak je preokrenuo utakmicu i sa 2:1 ušao u polufinale. Centrometal je osvojio treće mjesto u grupi, te time ušao u borbu od petog do osmog mjesta. U razigravanju su prvo poraženi od Murse iz Osijeka uvjerljivo dva puta po 25:15. U posljednjoj utakmici igranoj u nedjelju ujutro u borbi za sedmo mjesto protivnik im je bio domaći Rovinj. Poraženi su 2:0, po setovima 25:17 i 25:23.

Konačni poredak: 1. Trnje Zagreb, 2. Mladost Zagreb, 3. Mladost Kaštela, 4. Sisak, 5. Mursa Osijek, 6. Grobničan, 7. Rovinj, 8. Centrometal, 9. Zadar, 10. Karlovac.

Za Centrometal su nastupali Rene Rihtarec, Mihael Grabar, Luka Lesinger, Niko Vidović, Filip Jengić, Bartol Marodi, Teodor Tarandek, Roberto Novak, Marko i Antonio Mihalinčić, ekipu je vodio Siniša Novak, a s ekipom je bio i ozljeđeni Leon Vugrinec.

  • Nakon nastupa na državnom prvenstvu za mlađe kadete pomladak Centrometala čeka novo natjecanje. U subotu 20. svibnja u dvorani NGC Aton u Nedelišću održat će se prvi turnir regionalnog prvenstva za kadete. Natjecanje počinje u 15 sati, a nastupa sedam momčadi. To su Mladost, Croatia i Trnje iz Zagreba, Sisak, Velika Gorica, Daruvar i domaći Centrometal.

Izvor: Jadranko Kirić