Odbojka 30.05.2017. 07:54. Zadnja izmjena: 30.05.2017. 07:56.

Odbojka

Kadetsko regionalno prvenstvo i Proljetna liga Međimurja

KADETSKO REGIONALNO PRVENSTVO: Mladi Centrometala sedmi

U subotu je u Sisku održan završni turnir odbojkaškog regionalnog prvenstva za kadete. Radi se o igračima rođenim 2000. godine i mlađim. Centrometal se prijavio za ovo natjecanje iako nema niti jednog igrača rođenog 2000. godine te su nastupili s drastično mlađom ekipom. Stoga se neki rezultat realno nije niti mogao očekivati, već skupljanje iskustva. U Sisku su odigrali tri susreta u kojima su poraženi sa 2:0. Bolji od njih su bili Trnje iz Zagreba, pa zagrebačka Mladost i na kraju Daruvar. Za Centrometal su nastupili Manuel Ivanušec, Sandi Pleh, Matej Kovačić, Rene Rihtarec, Niko Vidović, Filip Jengić, Luka Havaši, Antonio Mihalinčić i Mihael Grabar, a ekipu je vodio Josip Treska.

Konačni poredak: 1. HAOK Mladost Zagreb, 2. OK Croatia Zagreb, 3. OK Trnje Zagreb. 4. OK Sisak, 5. OK Gorica, 6. OK Daruvar, 7. OKM Centrometal.

Gledano cijelu sezonu Centrometal je na regionalnom natjecanju nastupio s tri dobne kategorije. Najuspješniji je bio s mlađim kadetima koji su osvojili drugo mjesto i time izborili i plasman na državno prvenstvo gdje su bili osmi u konkurenciji 10 momčadi. Dobri su bili i juniori koji su u regiji bili treći u konkurenciji sedam prvaka svojih županija. Valja spomenuti i treće mjesto na državnom osnovnoškolskom prvenstvu učenika OŠ Nedelišće. Ovime je završena natjecateljska sezone svih ekipa črečanskog kluba. Podsjetimo da su seniori osvojili peto mjesto u državi. Seniorke su osvojile treće mjesto u trećoj ligi, ali kako prve dvije ekipe već imaju predstavnice u višem rangu natjecanja igračice Centrometala bi slijedeću sezonu trebale zaigrati u drugoj ligi.

Proljetna liga

U Proljetnoj ligi Međimurja u odbojci za seniore proteklog vikenda odigrana je samo jedna utakmica. U Črečanu je igran derbi između Eltinga i Centrometala. Radi se o ekipama ovih dviju tvrtki. Prvi set bolje je počeo Centrometal, no Elting sredinom te dionice preokreće i s 25:18 uvjerljivo dolazi u prednost. Drugi set obrnuto, poveo je Elting i šest razlike, no Centrometal sa 25:20 izjednačava. Treći set opet ista priča, vodio je Centrometal, pa Elting preokrenuo u 25:19. Četvrti set Centrometal je bolji i sa 25:18 opet izjednačuje. U petom setu 6:2 za Centrometal. No poravnato je kod 10:10, na kraju 15:12 za pobjedu Eltinga od 3:2. Za Elting su nastupili Vedran i Marko David, Bruno Modrić, Vanja Marciuš, Jadranko Kirić, Marko Kozar i Hrvoje Novak. Za Centrometal su igrali Tomica Posavec, Marijan Palinkaš, Deni Vuk, Tomica Puđa, Dragan Žerjan, Branko Juras i Siniša Ivanuša. Drugi planirani susret između Vularije i Totovca odgođen je na zahtjev igrača Vularije. U narednom kolu u Totovcu gostuje Elting, dok igrači Vularije idu na gostovanje u Varaždin.

Dosadašnji rezultati: Elting - Varaždin 3:0, Vularija - Elting 1:3, Varaždin - Centrometal 3:0, Totovec - Varaždin 3:1, Centrometal - Vularija 3:1, Elting - Centrometal 3:2. Vodi Elting s 8 bodova, slijede Centromtal s 4, Totovec i Varaždin imaju 3 dok je Vularija bez bodova.

Izvor: Jadranko Kirić