Odbojka 16.11.2016. 08:25. Zadnja izmjena: 16.11.2016. 08:33.

Odbojka

Novosti iz odbojke: Superliga, 2. liga centar M/Ž i 3. liga M/Ž

SUPERLIGA: Mladostaši prejaki

MLADOST - CENTROMETAL  3:0

Zagreb - Dom odbojke na Savi, gledatelja 100, suci: Milinović, Humski (oba Zagreb)

Centrometal: Kurteš, Gotal, Juras, Vuk, Palinkaš, Posavec, Stanković, Bogdanović, Puđa, Kopačević, Vincek (trener Kovačić)

Centrometal je krenuo u utakmicu s brojnim promjenama naspram standardne postave. Zbog ozljeda nisu nastupali Kurteš, Posavec i Puđa, a Stanković tek od trećeg seta. No početna postava Juras, Bogdanović, Vincek, Gotal, Kopačević, Palinkaš i libero Vuk krenula je u utakmicu jakim i napadačkim servisima. To je Mladostašima zadavalo velike probleme. Cijeli set momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. Zadnji put Centrometal vodi 20:19. Nažalost završnica seta pripala je Zagrepčanima sa 26:24. Drugi set jednako dobar kao prvi, dobrim servisom Centrometal drži priključak. Na kraju seta Vincek ne prolazi tri ključne lopte za redom i set odlazi na stranu protivnika. Malo je pridonijela i ozljeda Palinikaša u drugom setu. U trećem setu ulazi Stanković. Pomalo ponestaje snage i koncentracije na strani gostiju te dobrim servisima Mladostaša set lagano odlazi na stranu domaćina.

  • Nakon tri teška susreta Centrometalu slijedi bolji raspored. U naredna dva kola domaćini su Karlovcu i osječkoj Mursi. Susret s Karlovcem igra se u subotu 12. studenog s početkom u 17 sati u dvorani Aton u Nedelišću.

2. LIGA CENTAR ŽENE: Derbi Kaštelankama

ŠTRIGOVA - KAŠTEL  0:3 (21:25, 18:25, 20:25 )

Štrigova - Dvorana OŠ Štrigova, gledatelja 120, suci: Kopačević (Črečan) i Kozjak (Šenkovec)

Štrigova: Pufek, Stanković E., Krumpič, Heric, Žibek, Žižek, Horvat, Posedi, Lovrec, Stanković A., trener S. Stanković

Kaštel: Sabol, Budiša, Obadić, Knezić, Kamenić, Varga, Frančić, Vnuk, Horvat, Bulović, Petran, Ivačić, trener M. Obadić

Međimurski derbi odigran je pred punim tribinama dvorane u Štrigovi, uz prekrasnu sportsku atmosferu. Zasluženo su pobijedile iskusnije Kaštelanke. Najneizvjesniji je bio 1. set u kojem je Štrigova dugo vodila, imala prednost od 19:15, no nisu domaće izdržale. Drugi set je loše počeo za domaće, prijem ne funkcionira,pa Kaštel lagano dobiva. Treći set su opet gošće bolje otvorile dobrim servisima, imale prednost 5:1, Štrigova ipak dostiže i uspjeva poravnati i povesti 18:17, no tada na servu dolazi kapetanica Kaštela Knezić i ostvaruje seriju od 5 poena, a Kaštel rutinirano privodi utakmicu kraju.

2. LIGA CENTAR MUŠKI: Uvjerljivi Nedelišćani

SISAK II - NEDELIŠĆE ELTING  0:3 (10:25, 12:25, 17:25)

Sisak - dvorana Brezovica, gledatelja 50, suci: Stojaković, Hodžić (obje Sisak)

Nedelišće: Ivan, Karlo i Siniša Novak, Marko i Vedran David, Drljić, Modrić, Grošević, Kozar

Odbojkaši Nedelišća bez većih problema ostvarili su uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod druge momčadi Siska. Od samog početka je bilo jasno kome idu bodovi. Mladići Siska ipak zasad nisu dorasli momčadima u ovoj ligi. U redovima Nedelišća najbolji je bio Marko Kozar.

• U sljedećem kolu Nedelišće dočekuje drugu momčad zagrebačke Mladosti. Utakmica se igra u Atonu u subotu 12. studenog s početkom u 19 sati.

3. LIGA (M): Prvi bod Totovca

Odigrane su utakmice treće odbojkaške lige u muškoj i ženskoj konkurenciji.

  • Kod muškaraca debri je igran u Varaždinu gdje su se sastali prvak lige Žerek i veterani Centrometala. Prvi set pripao je Varaždincima, ali onda pomalo izneneđujuće veterani osvajaju lagano tri seta i zadržavaju maksimalni učinak nakon četiri kola. Žereku drugi uzastopni poraz bez osvojenog boda. Mladi odbojkaši Centrometala iz utakmice u utakmicu pokazuju svoj napredak. U Ivancu su bili blizu osvajanja prvog boda, iako dobar dio ekipe čine mlađi kadeti, a igraju u seniorskoj konkurenciji. Izgubili su 3:1, četvrti set sa 25:23. Prvi set imali su pet razlike i to propustili. Drugi set nadoknadili su minus od sedam poena. Treći set bilo je opet neizvjesno do same završnice. Cijeli četvrti set vodili su do samog kraja. U napadu su odličnu utakmicu odigrali Marciuš i Novak, na servisu Ivanušec. Momčad Totovca na gostovanju u Ludbregu osvojila je svoj prvi bod. Poljanec dva puta je vodio, Totovec izjednačio, peti set ipak je lakše pripao domaćinu. U sljedećem kolu igra se derbi u kojem se sastaju Plavi i Centrometal veterani, obje momčadi sa maksimalnim brojem bodova. Rezultati 3. kola: Ivanec - Centrometal  II 3:1 (25:21, 23:25, 25:21, 25:23), Žerek - Centrometal veterani 1:3 (25:21, 16:25, 17:25, 18:25), Poljanec - Totovec 3:2 (25:20, 23:25, 25:21, 22:25, 15:7).

3. LIGA (Ž): 3 boda Centrometalovkama

• Kod djevojaka igran je međimurski dvoboj Totovca i Centrometala. Iskusnije Centrometalovke bez većih problema osvojile su 3 boda. Totovčanke su imale velikih problema s prijemom. Kod gošći dobro je servirala Brigita Novak, a na mjestu libera Mia Vrhar je bila odlična. Kaštel II kod kuće je osvojio nova 3 boda. Propustile su drugi set na razliku, u ostalima setovima bile su dominantne. Ekipa Plavi u Ivancu nije uspjela osvojili niti set, domaće su bile prejake. Rezultati 3. kola: Totovec - Centrometal 0:3 (17:25, 17:25, 9:25), Kaštel II - Kirto Varaždin III 3:1 (25:16, 24:26, 25:10, 25:12), Ivanec II - Plavi   3:0 (25:18, 25:16, 25:21).