Odbojka 16.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

O D B O J K A

 SLOVACI POBJEDNICI „MEVZA CUPA“

   Slovački prvoligaš VT Spartak  pobjednik je izlučnog natjecanja  „Mevza cupa“, turnira kojeg je od petka(13. 2.), pa do nedjelje(14. 2.) odlično organizirao odbojkaški klub Centrometal iz Črečana. Na turniru su uz spomenute Slovake i naš Centrometal nastupili i slovenski sastav Pamvita Pomgrad(Murska Sobota), te najbolji hrvatski sastav-Mladost iz Kaštel Lukšića. Nakon prva dva dana najviše se pokazali Slovaci i Slovenci, nadigravši oba naša predstavnika. U nedjelju je bio dan odluke. Prvo su za 1. mjesto i plasman na Final four igrali Spartak i Pamvita Pomgrad. Nakon obostrano kvalitetne odbojke slavili su zasluženo Slovaci, rezultatom 3:1(27:25, 19:25, 25:21, 25:12) i za mjesec dana igrati će na završnom turniru Mevza cupa kojeg je domaćin austrijska Posijilnica, a  gdje još nastupaju slovenski AHC Vollej(Ljubljana) i najbolji austrijski sastav Tirol Insbruck. U borbi za 3. mjesto Mladost je s 3:1(25:19, 17:25, 16:25, 15:25) bila bolja od našeg Centrometala. Rezultati: 1. kolo: Pamvita Pomgrad-Mladost 3:0(25:21, 25:22, 28:26), VT Spartak-Centrometal 3:0(25:21, 25:21, 25:20); 2 kolo: VT Spartak-Mladost 3:2, Pamvita Pomgrad-Centrometal 3:0(25:16, 25:12, 25:20). Valja naglasiti da je posjeta sva 3 dana turnira bila vrlo dobra, a posljednji nedjeljnji susret(Centrometal-Mladost) sjajnim su bodrenjem uveličali učenici iz Osnovne škole Nedelišće, koji su se na sjajan način uklopili u novinarsku akciju „Iz školskih klupa na tribine“. Uz domaćina turnira-odbojkaški klub Centrometal-Črečan velik obol ovoj manifestaciji dali su brojni sponzori, te glavni pokrovitelj turnira-općina Nedelišće. Pod vodstvom trenerskog dvojca Kirić-Kovačić za Centrometal su nastupili: Ivan Kurteš, Marijan Palinkaš, Igor Demirović, Antonio Čičković, Kristijan Gotal, Tomica Posavec, Mišo Petran, Antonio Stanković, Antonio Juras, Deni Vuk, Tomica Puđa i Danijel Kopačević. Odbojkaše Centrometala već u utorak(17. 2.) , u sklopu nastavka natjecanja, očekuje prvenstveni susret u Karlovcu s istoimenim domaćinom. Već ove subote(21. 2.) slijedi novi ispit za Centrometalovce, u dvoranu Aton stiže neugodna Rijeka.

 

  2 A LIGA-CENTAR(M)

NEDELIŠĆE SLOMILO QUIRIN

NEDELIŠĆE-QUIRIN 3:0(25:23, 25:21, 25:16)

Nedelišće: I. Novak, K. Novak, M. David, V. David, Kovačić,

Košir, Juras, Stanković

        Nedelišće se ne šali. U ovom kolu u Atonu snagu razigranih Nedelišćana osjetio je i sisački Quirin. Trećeplasirani Siščani opasno su prijetili u startnom setu, ali su domaći bili koncentrirani kod završnih poena i set zasluženo dobili. U drugom su držali konce igre potpuno u svojim rukama i na semaforu je već 2:0. Treći set bio je tek formalnost, jer domaći su bili potpuno razigrani i u velikom stilu stigli do ključnog seta i pobjede kojom su preskočile goste na ljestvici.

  Ostali rezultati 13. kola: Mladost II-Sisak  II 3:0, Petrinja-Trnje 3:1, Medicinar-Daruvar 3:0. Čazma-Nepomuk-odgođeno.

   U 14. kolu Nedelišće gostuje u Daruvaru.

 

2 A LIGA-CENTAR(Ž)

DVIJE POBJEDE KAŠTELANKI

 

Zaostali susret 13. kola.

 

BJELOVAR-KAŠTEL 1:3(19:25, 25:22, 25:19, 25:21)

Kaštel: Šestan, Obadić, Vnuk, Varga, Sabol, M. Ivačić,

D. Ivačić, Breban, Knezić, Frančić, Bašić, Horvat. Trener: Marko Obadić

     U zaostalom susretu kola Kaštelanke su ostvarile važnu pobjedu na gostovanju u Bjelovaru i još više učvrstile 3. mjesto na ljestvici koje vodi u doigravanje za prvaka lige. U sva 4 seta bilo je puno uzbuđenja i neizvjesnosti, ali pobjeda Kaštelanki  ni u jednom trenutku nije bila upitna.

 

KAŠTEL-DARUVAR 3:0(25:23, 25:18, 25:13)

Kaštel: Šestan, Vnuk, Obadić, Varga, Sabol, Knezić, Breban,

M. Ivačić, D. Ivačić, Košak, M. Kamenić, Horvat. Trener: Marko Obadić

          Maksimalnom pobjedom Kaštelanke su samo potvrdile 3. mjesto iz osnovnog dijela natjecanja i za 2 tjedna igrati će za konačan plasman od 1.-6. mjesta. Gošće iz Daruvara opasnije su prijetile tek u 1. setu, u nastavku su se domaće potpuno razigrale, uvjerljivo dobile oba seta, te nove bodove.

 

DON BOSCO-ČAKOVEC 3:0(25:9, 25:15, 25:7)

Čakovec: Petak, A. Novak, S. Novak, Bulović,

Pintarić, Kocijan. Trener: Ivan Vabec

    Vodeći sastav lige bio je prejak za mlade Čakovčanke. Iskusne „Boscašice“ lako su dobile prvi i treći, a gošće su najbolje odigrale u drugom u kojem su osvojile solidan broj poena.

Ostali rezultati 14. kola: Vrbovec-Varaždin II 3:1, Brcko-Bjelovar 1:3.

 

   Natjecanje za konačan poredak nastavlja se za 2 tjedna, a prije toga odbojkašice Čakovca i Daruvara moraju odigrati svoj zaostali susret.

 

 III HRVATSKA LIGA-SJEVER(Ž)

 SLAVLJE CENTROMETALA I KAŠTELA II

VINICA-CENTROMETAL 1:3(25:11, 18:25, 15:25, 10:25)

Nedelišće: Zorković, Cmrečnjak, S. Novak, P. Novak, V. Novak,

Baksa, Horvat, Vrhar. trener: Hrvoje Novak

      Vrlo dobrim nastupom u Vinici odbojkašice iz Nedelišća stigle su do druge uzastopne pobjede u nastavku prvenstva. Viničanke su dobile prvi set, a nakon toga gošće su se potpuno razigrale, dobile naredna tri i veselju nije bilo kraja. kod Centrometala odlično su servirale Saša Novak i Maja Cmrečnjak, ali su i ostale igračice dale velik obol novom uspjehu.

 

ČAKOVEC II-KAŠTEL II 1:3(25:19, 24:26, 20:25, 11:25)

Čakovec II: Bulović, Leskovar, Dragaš, Murk, Ljubić,

Mikulan, Rešetar, Pintarić. Trener: Rajko Kolarek

Kaštel II: Hajdarović, Budiša, Magdalenić, Ladika, Jerković, Horvat,

Frančić,Kamenić, Bašić, Varga, Košak. Trener: Marko Obadić

         U obostrano lijepoj odbojkaškoj utakmici slavile su zasluženo gošće iz Pribislavca, mada su domaće(prema viđenome) mogle i bolje proći. Startni se pripao je Čakovčankama, a  gošće su bile spretnije u ruletu drugog. Puno neizvjesnosti bilo je i u trećem, a slavile su nakon velike borbe gošće. U četvrtom su Kaštelanke serijom odličnih servisa  brzo otišle na nedostižnu prednost, koju su znalački održale do samoga kraja, za konačnih 3:1.

 

LUDBREG II-ŠTRIGOVA  0:3(10:25, 12:25, 10:25)

Štrigova:Pufek, Krumpič, Heric, Posedi, Horvat, Vinković,

Fic, Srša, Škrobar. Trener: Jurica Novak

    U susretu   van kunkurencije Štrigovčanke su brzo izašle na kraj s mladim Ludbrežankama i ostvarile maksimalnu pobjedu za tek 40 minuta igre.

Ostali rezultati 12. kola: Varaždin III-Ludbreg I 3:0, Ivanec-Varaždin IV 3:0.

 

Parovi 14. kola: Štrigova-Varaždin III, Ludbreg I-Ivanec, Varaždin IV-Čakovec II, Ludbreg II-Vinica, Kaštel II-Centrometal

.

                                                     ŠKOLSKI SPORT

    TIOŠ I DONJA DUBRAVA IZBORILI POLUZAVRŠNICU!

             Odbojkaši  ŠSD „TIOŠ“ iz Tehničke škole Čakovec i ŠSD „Drava“ iz OŠ Donja Dubrava ovogodišnji su županijski pobjednici u natjecanju srednjih i osnovnih škola u odbojci. Natjecanje srednjih škola održano je u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, a sudjelovalo je 5 školskih sportskih društava(SŠD „Ekonomist“-Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, SŠD  „Gimnazijalac“-Gimnazija Čakovec, SŠD „Graditelj“-Graditeljska škola Čakovec , SŠD „Svjetlost“-Srednja škola Čakovec i SŠD „TIOŠ“). Rezultati: A skupina: TIOŠ-Graditelj 2:1, TIOŠ-Ekonomist 2:0, Graditelj-Ekonomist 2:0. Skupina B: Svjetlost –Gimnazijalac 2:0. Za 3. mjesto: Graditelj-Gimnazijalac 2:0. Finale: TIOŠ-Svjetlost 2:0. Konačan Poredak: SŠD TIOŠ, 2. SŠD Svjetlost, 3. SŠD Graditelj, 4. SŠD Gimnazijalac, 5. SŠD Ekonomist. Za pobjednički sastav TIOŠ-a(voditelj prof. Branko Augustić) nastupili su: Vanja Marciuš, Filip Strahija, Dino Novak, Patrik Blažeka, Davor Štrok, Filip Gradišćaj, Antonio Stanković, Petar Krizman i Filip Novak(fotografija). U dvorani Osnovne škole u Murskom Središću natjecalo se je čak 10 osnovnih škola, a nakon razigravanja po skupinama u polufinale su se plasirali odbojkaši Osnovnih škola iz Preloga, Donje Dubrave, Kuršanca i domaćina Murskog Središća. Rezultati polufinala: OŠ D. Dubrava-OŠ Prelog 2:0, OŠ Kuršanec-OŠ M. Središće 2:0. Za 3. mjesto: OŠ Prelog-OŠ M. Središće 2:0. Finale: OŠ D. Dubrava- OŠ Kuršanec 2:0. Konačan poredak: 1. OŠ D. Dubrava, 2. OŠ Kuršanec, 3. OŠ Prelog, 4. OŠ M. Središće, 5. OŠ Kotoriba, 6. OŠ Ivanovec, 7. OŠ D. Kraljevec, 8. OŠ Vratišinec, 9. OŠ Pribislavec, 10. OŠ Nedelišće.  Za pobjednički sastav SŠD „Drava“ Donja Dubrava(voditeljica prof. Anica Benjak) nastupili su: Emanuel Herc, Mario Mikor, Patrik Matotek, Dorian Jakupek, Jura Orehovec, Filip Tišler, Filip Mirić, Josip Lisjak i Matija Lukša8na fotografiji).             

 

Izvor: 3121