Odbojka 30.04.2018. 13:18. Zadnja izmjena: 30.04.2018. 13:20.

Odbojka: Finale kupa Plavi - Centrometal; Kup Međimurja za žene; porazi kadeta

Finale kupa: Plavi - Centrometal

U subotu, 5. svibnja u dvorani osnovne škole u M. Središću od 17 sati igra se finale kupa Međimurja za odbojkaše. Domaći Plavi iz Peklenice ugostit će prvoligaše Centrometala. Ovo je vrhunac odlične sezone Plavih koji su prije tjedan dana osvojili naslov prvaka treće lige nakon 30 godina. Na drugoj strani bit će igrači prvoligaša Centometala kojima je sezona završila pred više od mjesec dana i koji sigurno neće zaigrati u najjačem sastavu. No kako god bilo i dalje su oni apsolutni favoriti u ovoj utakmici i bilo bi veliko čudo da ne dođu do novog naslova.

Kup Međimurja za žene

U subotu, 5. svibnja počinje natjecanje u Kupu Međimurja u odbojci za seniorke. Natječe se 7 ekipa. U četvrtfinalu se sastaju: Plavi - Nedelišće Elting, Totovec - Kaštel i Čakovec - Kaštel II. Odbojkašice Štrigove su slobodne u četvrtfinalu. U polufinalu Štrigova gostuje kod pobjednika utakmice Totovec - Kaštel, dok pobjednik utakmice Čakovec - Kaštel II dočekuje pobjednika susreta Plavi - Nedelišće Elting. Lani su pobjednice bile igračice ŽOK Kaštel iz Pribislavca, Štrigova je bila druga, a Nedelišće Elting treće.

Porazi kadeta

U subotu je u Daruvaru održan šesti završni turnir prvenstva regije Centar  za mlađe kadete gdje su se natjecali i igrači Centrometala. Na tom turniru mladi odbojkaši iz Međimurja odigrali su dvije utakmice. Poraženi u obje utakmice. Prvo od Siska sa 25:14 i 25:15, a zatim i od Daruvara 25:14 i 25:17. Teško da su mogli ostvariti bolje rezultate jer zbog crkvenih obveza nije mogla nastupiti polovina igrača. Stoga ih je bilo samo šest i to Filip Jengić, Zahar Novak, Bartol Marodi, Marko Mihalinčić, Patrik Ladić i Borna Čuček, a vodio ih je Josip Treska. Na kraju su osvojili treće mjesto u konkurenciji šest momčadi i time izborili plasman na državno prvenstvo koje će se održati u Istri od 11. do 13. svibnja.

Izvor: Jadranko Kirić