Odbojka 18.10.2018. 10:31. Zadnja izmjena: 18.10.2018. 10:33.

Odbojka

Rezultati Superlige, 2. lige sjever žene i 3. lige sjever muški

SUPERLIGA – 2. KOLO: Uvjerljiv poraz Centrometala

  • MOK Mursa Osijek - OKM Centrometal 3:0

Osijek - dvorana Gradski vrt, Osijek, gledatelja 100. Suci: Damir Horvat (Valpovo), Damir Pišćak (Vinkovci)

Centrometal: Marciuš, Vincek, Ivančić, Juras, Vedran i Marko David, Vuk, Ivan Novak, Palinkaš, Posavec, Zelenika, Čičković (trener Siniša Novak)

Nakon prošlotjedne značajne pobjede nad Splitom odbojkaši Centrometala odigrali su jako lošu utakmicu u Osijeku i zasluženo su uvjerljivo poraženi. Nije tako izgledalo na početku utakmice, igralo se poen za poen do 14:14. No nakon toga na terenu su bili samo Osječani. Jurasu ništa nije polazilo za rukom, prijem nije funkcionirao, servis loš, tako da onda nije moglo niti ostalo biti dobro. Nastavljeno je tako i u drugom setu. Odmah su domaći poveli 6:1, prije svega zbog grešaka na prijemu Jurasa i Vedrana Davida. Razlika je i povećana i set je završilo 25:18. Totalno demoralizirani Međimurci ušli su sa 0:7 i u treći set i tu je utakmica bila gotova. Na kraju je bilo 25:17.

U trećem kolu u subotu 20. listopada Centrometal dočekuje Rovinj. Utakmica se igra u dvorani NGC Aton u Nedelišću sa početkom u 18 sati, ulaz je besplatan.

2. LIGA SJEVER ŽENE – 1. KOLO: Štrigovčanke s bodom iz Ivanca

  • ZOK Ivanec – OK Štrigova 3:2

Štrigova: Pufek , E. Stanković, Zadravec , Krumpič, Heric, Šajnović, Žibek, Žižek, Posedi, Lovrec, A.Stanković, Vrhar (trener Stanković)

Nakon dva sata borbe koliko je trajala utakmica prvog kola u Ivancu, odbojkašice Štrigove se moraju zadovoljiti jednim osvojenim bodom. Obje ekipe su dobro ušle u utakmicu, igralo se poen za poen. Ipak se Ivančanke prve uspijevaju odvojiti, te imaju prednost 18:13. Štrigovcanke se ne predaju i uspjevaju preokrenuti i dobiti set 25:23. U drugom setu veliki pad u igri Štrigove, prijem ne funkcionira, griješi se u napadu i brzo je na semaforu 1:1. Nešto bolje je Štrigova odigrala u trećem setu koji ipak gubi. U četvrtom najbolje izdanje Štrigovčanki koje velikom borbenošću, dobrom obranom i jakim smečevima lome protivničku obranu. Pobjednika u petom setu odlučuje nekoliko nepotrebnih grešaka u redovima gostujućih odbojkašica. Iduće kolo Štrigovčanke gostuju u Velikoj Gorici.

3. LIGA SJEVER (M) – 1. KOLO: Nedelišće Elting bolje od Centrometala

Započelo je i natjecanje trećeligaša. U prvoj utakmice lige sastale su se momčadi iz iste dvorane, Nedelišće Elting ugostilo je mladu momčad Centrometala. Nedelišćanci za koje su nastupili iskusni igrači Vabec, Siniša Novak, Grošević i Košir bez većih problema došli su do pobjede od 3:0. Po setovima je bilo 25:19, 25:15 i 25:13. Centrometalovci su pomlađeni za razliku od prošle sezone. Njima su ove utakmice u seniorskoj konkurenciji u biti pripreme za natjecanja mlađih dobnih skupina.