Odbojka 29.11.2019. 11:06. Zadnja izmjena: 29.11.2019. 11:08.

Odbojka

SUPERLIGA: Neprobojan blok Centrometala

  • OKM CENTROMETAL – OK ZADAR  3 : 0  

Dvorana ETŠ-a u Čakovcu, gledatelja 150, suci: Humski, Gvozden (Zagreb) 

Centrometal: Orešković, Vincek, Ivančić, Juras, David, Mišura, Ivan i Hrvoje Novak, Stanković, Jengić Zelenika, Vidović, Vuk, Marciuš (trener Siniša Novak)

Zadar: Jurlin, Perić, Surać, Buljat, Barić, Pernjak, Maruna, Babić, Marković, Marinović, Blaslov (trener Masnić) 

Odbojkaši Centrometala očekivano su došli do tri boda protiv Zadrana. Utakmica je odigrana u Čakovcu pred solidno popunjenim tribinama dvorane ETŠ-a. Domaći su odlično ušli u utakmicu i poveli 4:0. Prednost je stalno rasla. Jak blok Centrometala zaustavljao je napade gostiju, prijem je bio dobar. Prednost od devet poena stekli su kod 20:11, to je zadržano za konačnih 25:16. Drugi set opet brzo do 5:1. Tijekom cijelog seta Centrometal je dominirao u svim elementima igre. Rezultat 25:15. U trećem setu momčadi su se izmjenjivale u vodstvu do 8:7 kad su Zadrani imali zadnje vodstvo. Domaći su tad dodali gas, došli do četiri poena prednosti koje su držali do završnice seta.

Priliku za igru dobio je i Stanković. Kad su Centrometalovci poveli 24:20 činilo se da je utakmica gotova. U tom trenutku je zbog grča iz igre izašao Juras. Nezagrijani Hrvoje Novak dva puta je pogriješio na prijemu, dva puta Vincek nije prošao i gosti su izjednačili. Vraća se Juras u igru. Tada Vincek prolazi za novu meč loptu domaćih. I petu meč loptu su se Zadrani spasili, no šestu nisu. Nakon dobre reakcije Vuka u obrani Juras prolaskom u napadu završava utakmicu.

  • Ovom pobjedom Centrometal se probio ne peto mjesto na tablici. U narednom kolu u subotu u 19:00 gostuju kod Marsonije u Slavonskom Brodu.